Cassano og Red Eishin til topps

Skrevet av Birger Christensen,  16.09.2011
Artikkelbilde
Cassano

Cassano forsvarte favorittstempelet i Norsk Rikstotos Oppdrettsløp. Men det var så vidt båten bar. Først på det siste galoppsteget nådde han igjen Sienna.

-          En ærlig og fin hest, som tapte litt på å følge tethesten ut av svingen for å få selskap. Heldigvis holdt det til seier, sa Jan-Erik Neuroth.

-          En veldig flink toåring. Har tenkt at Breeders’ Trophy Juvenile 9. oktober vil være en passende oppgave, mente trener Wido Neuroth.

Red Eishin

Norsk Rikstoto Grand Prix ble en sikker triumf for Red Eishin.

-          Det har tørket opp mye de siste dagene, og det var til stor fordel for min hest, sa Espen Ski etter seieren, som knappet inn på ledelsen til Per-Anders Gråberg.

-          Har ingen planer om å gå opp den kampen, sa Espen, som satser på championat nummer seks.

Red Eishin har vært offer for veldig tung bane to ganger. Det er en ærlig hest med stort hjerte, sa trener Are Hyldmo etter den flotte seieren.

Easy Come Easy Go

 

Toåringene innledet kvelden med et maidenløp. Her fikk vi se et knallsterkt løp av debutanten Easy Come Easy Go. Tet før svingen og siden var det ingen snakk om saken.

-          En herlig type, som viste at han kan flytte bena. Neste start blir på Täby i Breeders’ Trophy Juvenile, og det blir spennende, sa Arnfinn Lund etter den meget lovende debuten.

Magic Cloud 

I fjerde løp ble det borteseier. De to eneste svensktrente hestene i løpet tok en sterk dobbeltseier. Magic Cloud var klart best foran jevne Half Pint Bill.

Tahayab 

Tahayab slo gode hester på sandbanen i fjor høst. Nå møtte hun enklere motstand og vant klart.

-          Hun har vist form og er dessuten best på dirt track. I tillegg hadde Oliver Wilson tre kilo lettelse, så alt i alt var det ingen overraskende seier, berettet trener Cathrine Witsø Slettemark etter den klare seieren.

Female Spring 

Female Spring avsluttet sterkt og nådde igjen Berta Isabel på målstreken. Begge disse er klart best på sandbanen.

-          Synes det så ut som det var langt frem da hestene kom ut på oppløpet, men det lønner seg å ikke gi opp. Derfor ble det seier, og om to uker prøver vi igjen, sa vinnende trener Cathrine Erichsen. Royal Hill sikret seg tredje og havnet på trippel for 50. gang i karrieren. Det er ikke så mange som kan skryte av det.

Lord Rossmo

Lord Rossmo lå fremme hele veien og svarte opp da favoritten angrep. Dermed ble det seier nummer to for kvelden for lovende Oliver Wilson.

-          De andre hestene etter Ticket to Ride har vært sprintere, men 3150 meter så ut til å passe Lord Rossmo, sa Arnfinn Lund som også tok seier nummer to denne vakre fredagskvelden.

Rapponghi 

Rapponghi er god på sandbanen. Sist vant han på 1100 meter, nå ble det seier på 1600 meter, hvor han også har banerekorden. Trolig blir det start igjen om to uker.

Ziwy Skate 

Ziwy Skate gikk bra i forrige uke etter pause. Nå ble det seier. Det var Are Hyldmos gevinst nummer to for kvelden, men aller mest gratulerer vi unge Oliver Wilson med den tredje seieren for kvelden. 16-åringen er en virkelig lovende jockey, som ganske snart vil være moden for større oppgaver.

Big Master avsluttet den flotte, men lange kvelden med en klar seier.

-          Han starter igjen om en uke og bør ha god sjanse også da, meldte trener Rune Haugen.

Big Master

 

I V65-spillet ble det som det har vært mange ganger i Skandinavia den senere tid. Ingen klarte seks rette, og med en bom ble det drøyt 20 000 kroner å hente.

 

 

EASY COME EASY GO til tet før svingen. Dro av gårde i et godt tempo og var helt overlegen. Sterk debut. KANZEE GOLD tet, ned på annen før svingen. Holdt plassen nærmest vinneren greit. HOPE ON EARTH på det jevne til tredje. De øvrige hadde nok med å følge.

 

CASSANO tredje, avanserte frem mot tet. Fikk en litt drøy sving og måtte jobbe for å ta igjen lederen, som kom opp innvendig. SIENNA femte, tjente mye på en smart innvendig sving. Ble hentet inn på målstreken. FRU JOHNSEN midt i feltet, avsluttet meget bra til tredje. SECOND FLOOR og AMAZING LOVE førte an til oppløpet, tapte en del ut av svingen. Førstnevnte holdt greit til fjerde.

 

RED EISHIN tredje i svingen. Overtok tidlig på oppløpet og holdt inn til sikker seier. CAVALLINA rask ut av boksene, litt tilbake. Kom med en fin spurt til sikker annen. FAVORITTEN tidlig til tet. Muligens gikk det litt for fort i front, men han holdt ok til tredje. HEATHER HONEY med fremme til oppløpet, kunne ikke fullføre i samme stil.

 

MAGIC CLOUD toer hele veien til midt på oppløpet. Overtok teten og holdt inn til sikker seier. HALF PINT BILL femte, fjerde i siste sving. Godt gående og så ut til å vinne ved veien. Holdt dog bra til annen. COURT CIRCLE fjerde, femte i siste sving. Holdt farten oppe til tredje. HOT WING så skummel ut, ga seg siste 100. FAIR FLAIR førte an, men det hadde kostet å dra unna i front.

 

TAHAYAB til tet før svingen. Klar av de øvrige til lett seier. EMILIO ok start. Avsluttet fint og var ganske sikker annen. HABENARIA tet til vinneren kom, holdt greit til tredje. DECIBEL litt sen ut, snart fremme. Holdt ikke helt inn.

 

FEMALE SPRING ikke av de raskeste til å begynne med. Satte fart ved veien og nådde igjen lederen kort før mål. BERTA ISABEL tet i svingen. Hadde en stor ledelse, men det buttet mye. Ble hentet inn på streken. ROYAL HILL tet, ned på tredje. Kom litt tilbake og tok siste trippel. CAERUS så skummel ut på oppløpet, men det var ikke så mye igjen på tanken.

 

LORD ROSSMO fremme hele veien. Satte inn støtet tidlig på oppløpet og vant sikkert. MARABOUX JAVILEX tredje inne ved railen. Fikk åpning ut på oppløpet, men klarte ikke å hente inn vinneren. INTRICATE TALENT også tidlig fremme. Holdt greit til tredje. Bra avslutning av EXPLOSIVE HILL til fjerde.

 

RAPPONGHI tredje, opp på annen. Gikk flott hele frem til mål og sikret en knepen seier. OTAMA OBAMA lenge et stykke bak. Avsluttet fort og var ikke mye slått. PILGRIM tet, gjorde et byks ved første målpassering. Holdt farten bra, med på fotoet som tredje. NORWEGIAN REWARD fint med hele veien, manglet det lille ekstra.

 

ZIWY SKATE femte, frem som annen i siste sving. Fikk et overtak som han ikke ga slipp på. ZEN CAT et godt stykke bak. Avsluttet bra langs railen til annen. CROSTINI annen, tet i siste sving. Holdt bra til tredje. CARNET APACHE med i tetbildet til oppløpet, hadde da gjort sitt beste.

 

BIG MASTER tidlig til tet. Holdt et godt tempo og vant enkelt. DANISH WELCOME i baktroppen. Spurtet fantastisk og nådde frem til annen. WINDIANA fjerde, tredje i siste sving. Var annen til få meter før mål. DALMENY holdt stand i trippelkampen lenge.