En super søndag

Skrevet av Birger Christensen,  20.09.2011
Artikkelbilde
Golden Memory og Edge of Eternity starter søndag

Det ene toppløpet avløser det andre i søndagens velsmakende meny på Øvrevoll. Det er selvsagt mer trykk rundt Derbydagen, men totalt sett ligger ikke søndagen langt etter. Årets viktigste toårsløp, sesongens største hekkeløp, høyt premierte Breedersløp, et flott hoppeløp og et velbetalt auksjonsløp, det kan ikke bli stort bedre. Rammeløpene er også av bra klasse, så det er bare å glede seg.

Vi går hardt ut med kriteriet i innledningen. Tre gode hester stiller til start fra Danmark og Sverige. Elusive Time, som i fjor ble trent av Bent Olsen, vant for ett år siden. Men før det må vi tilbake til 1993 før vi fikk en vinner som ikke var norsktrent (Michael Kahn). Nå kan det bli Rune Haugens første kriterieseier med Grey’s Electra. Eller det kan bli femte gang på ti år at Wido Neuroth og Fredrik Johansson triumferer sammen. Wido har både Vainqueur og Funinthesand til start, to klare seierskandidater.

I Breeders-løpene har de utenlandske trenerne gjort det skarpt. I fjor vant Søren Jensen begge løpene, i år har han Chirocco og Mega Blast i hvert sitt løp. Det kan gå bra igjen, men helt klart ikke uten kamp. De beste norske håpene ser ut til å være Edge of Eternity og Golden Memory, to hopper som hevder seg i toppen ofte.

I Semb Hovedgård Hoppeløp har våre stjerner skremt bort flere konkurrenter. Med Entangle, Tatoosh og La Zona i spissen har det ofte vært lite å hente for de øvrige. Dette er tre topphester, men i våre øyne er Entangle det nødvendige bedre enn sine motstandere.

 

Den strålende løpsdagen avsluttes med to hekkeløp. Champion Hurdle er årets viktigste hekkeløp på Øvrevoll, og Omoto Sando blir favoritt. Han vant løpet i 2007, men har alltid hevdet seg i toppen. Det store spørsmålet er hvor god Kostar er. Kommer fra Frankrike med innsatser som det er vrient å vurdere. Morten Buskop fikk  seieren i fjor med Percussionist, men om Kostar er like god, gjenstår å se. For alle i feltet er det likevel langt frem til kongen av Champion Hurdle. Han heter Rambo Flyer og vant løpet fem ganger. Uten fallet på oppløpet i 2000 hadde han stått med seks strake i dette løpet.

 

Da ønsker vi alle som vil oppleve stor sport vel møtt på Øvrevoll søndag. Første løp går kl 12.45, så det gjelder å være på plass i god tid.