Et fint vorspiel

Skrevet av Birger Christensen,  18.09.2011
Artikkelbilde
Big Master

Søndag er det stordag på Øvrevoll. I våre øyne er det kun Derbydagen som slår denne dagen sett med sportslige briller. Torsdag er det duket for et vorspiel, som vi tror kan bli riktig så interessant.

 

Våre dyktige amatørryttere har travle dager for tiden. Nå er det kampen om klokka som er i full sving. Sergio Martin Pacheco tok første stikk fredag, da han vant overlegent med Big Master.

Allerede kommende torsdag er det klart for runde to av i alt fem. Kevin Parkin gikk til topps i fjor, men så langt er det selvsagt for tidlig å utnevne en favoritt. I kampen om championatet er det ingen som har stukket av. Veronika Aske vant til slutt en klar seier i fjor etter en sterk sluttspurt, men så langt står hun med en gevinst. Vi gjør oppmerksom på at det kun er seire tatt i amatørløp som teller i championatstriden. Kjetil Kjær har tre seire i år, men kun en av disse er tatt i amatørløp.

 

Blant trenerne leder Lone Bager, og mye tyder på at vi kommer til å få en dansk champion i år. Hun starter i gjennomsnitt to hester hver løpsdag på Øvrevoll, imponerende med tanke på den reiseveien hun har. Skulle Niels Petersen og Lone Bager ta trenertitlene, må det være første gang to ”danskoppdrettede” trenere vinner disse gjeve trofeene.

Spillemessig og sportslig er det ganske interessant. Kvelden innledes med flere lovende toåringer, som får verdifull løpserfaring. Deretter skal hester rett under eliten møtes i et gressløp over 1370 meter. Match Point og Wattan prøvde seg i Gøteborg søndag uten den store suksessen, så det spørs om det er formen som kan være på retur.

I og med at det nå er blitt høst, er hele V5 plassert på sandbanen. Big Master var overlegen fredag, men han får ikke tillegg for seieren nå. Kanskje er han litt bedre på kortere distanse, men når formen er der, går det også bra på 2400 meter.

Et par av løpene er riktig vriene å finne ut av, så noen bunnutbetaling tror vi ikke på.

 

Og så ber vi allerede nå spillerne huske på at stevnet søndag starter kl. 12.30 med første løp 12.45.