Helt i hundre

Skrevet av Birger Christensen,  25.09.2011
Artikkelbilde
Onkel Blaa

Torsdag jubilerer to hester på Øvrevoll. Både Onkel Blaa og Dark Pride gjør sin start nummer 100. Det er slett ikke hver dag norsktrente hester når denne milepælen, og felles for begge er at de går mot slutten av karrieren. Lisette Olai-Olssen og Ragnar Sørhaug har tatt godt vare på sine kjære, og derfor har de kunnet starte jevnt og trutt.

 

 

En som er sterkt knyttet til Onkel Blaa, er Kristin Arnkværn. Hun har ridd ham ved 15 av de 20 seirene, og hennes start torsdag er nummer 76 på jubilanten.

-          Han startet med noen nuller i raden, men så overtok Lisette ham. I et amatørløp i 2002 fikk jeg ri ham, og det ble en enkel seier. Den høsten tok han seks strake gevinster, og jeg red ham i fem av løpene. Det løpet jeg husker aller best, er nok det siste løpet jeg vant med ham. Høsten 2009 var det en tett finish, med fem hester nesten på linje. Da holdt vi unna for Manuel Santos, Carlos Lopez, Fredrik Johansson og Trond Jørgensen. Nå bor jeg på Røyse og har ikke så mye tid til å ri. Men da Lisette ringte og spurte om jeg ville ri ham i løp nummer 100, kunne jeg ikke si nei, sa Kristin. Onkel Blaa har for øvrig vunnet løp hver eneste sesong fra 2002 og 2011, og vi har ikke funnet noen annen som kan matche en slik statistikk.

Dark Pride vant første gang i sitt siste løp som toåring. Som tiåring har hun vunnet to ganger, det vitner om holdbarhet.

-          Jeg har fantastiske skogsveier å ri på i Vestfold. Rir stadig vekk på småveiene til Mille Marie (Treschow). Datteren min fikk Dark Pride av Arne O Karlsen da hun jobbet der, og vi har hatt en flott tid sammen. Torsdag går hun 1600 meter, og det er nok litt langt. Men motstanden er ikke så hard, så vi prøver. Etter hvert får vi vel bedekke henne, så vi får et avkom. Da kan vi holde på i ti år til med dette som er så moro, beretter Ragnar Sørhaug fra Andebu.

Spillemessig er løpsdagen middels vrien. Vi kommer til å få noen klare favoritter, men så er det gjerne slik, at det er ikke alltid at favorittene innfrir. Så V5-utbetalingen blir sikkert brukbar også denne gang.