Hjemmeseier i Heatherwold?

Skrevet av Birger Christensen,  05.09.2011
Artikkelbilde

Torsdagens hovedløp er The Heatherwold Cup for toåringene. Nest etter kriteriet, som går 25. september, er dette løpet det mest prestisjefylte løpet for våre unghester. Syv hester stiller til start, og vi har fått et meget kvalitetsfylt felt.

Torsdagens hovedløp er The Heatherwold Cup for toåringene. Nest etter kriteriet, som går 25. september, er dette løpet det mest prestisjefylte løpet for våre unghester. Syv hester stiller til start, og vi har fått et meget kvalitetsfylt felt.

Det er i år 25. gang løpet avholdes, og kongen av Heatherwold er så uten tvil Wido Neuroth. Han har vunnet løpet hele 13 ganger, og slik vi ser det, er sjansen stor for at det kan bli gevinst nummer 14. I så fall en seiersprosent på 56 i et storløp, et imponerende tall.

Hans duo i løpet heter Funinthesand og Bomar. Førstnevnte vant i debuten etter en svak start, men desto sterkere avslutning. Sønnen til Funny Legend blir nok favoritt, men også Bomar har kapasitet. Han vant lett i Gøteborg i sin andre start.

Kun en gang har dette løpet gitt utenlandsk seier. Det var i 1993, da Michael Kahn-trente Sharp Matt gikk til topps. I år virker motstanden fra Sverige og Danmark sterkere enn på lenge, så hjemmehåpene må helt sikkert strekke på seg for å vinne. Glad Bear var god på den svenske Derbydagen. Han er for øvrig den eneste hesten i feltet som ikke er født i Irland.

Kvelden innledes med et hekkeløp. Her begynner de fleste hestene å få en del rutine, og det nærmer seg finale i årets hekkeløpsserie. Monfalcone og Calvados var nærmest vinneren Omoto Sando på Derbydagen, men har ikke råd til feilskjær. Szuma, Zimon og Naja er ofte med i toppen, og Professor Higgins kommer med ganske fersk form fra England. Et spennende løp.

Spennende blir det også å se flere av våre beste sprintere i V5-2. På Derbydagen vant Alight fra ytterspor foran Light the Fire. Nå har sistnevnte det beste sporet og jakter revansj. Cavorting og Beat Baby har også vist stor fart, så det er langt fra sikkert at det blir noen ren duell mellom de beste fra siste møte.

V5-1 er forbeholdt norskoppdrettede. Fire treåringer møter fem mer garvede konkurrenter, og på denne tiden begynner treåringene å yppe seg mer og mer. Vi er imidlertid usikre på klassen til årgangen, så vi tror det blir tøft å hevde seg mot hester som Wattan, Ferrozzo og Northern Pal. Kanskje også Yorkshire Lad om det ikke blir alt for tung bane.

Spillemessig ser det slett ikke lettløst ut. Klarer du fem rette på V5, tror vi kvelden vil være ganske så innbringende.