Norsk oppdrett i fokus

Skrevet av Birger Christensen,  13.09.2011
Artikkelbilde
Cassano

Sesongens eneste fredagsgalopp får vi i denne uken. Det er norsk oppdrett som er i sentrum, med 100 000 kroner til vinneren både i Norsk Rikstotos oppdrettsløp og Norsk Rikstoto Grand Prix. Det er ti løp, V65 med jackpot, V4 og ingen andre norske baner i aksjon.

Blant toåringene i oppdrettsløpet tror vi Cassano blir en ganske klar favoritt. Han var god toer i Skandinavisk Mesterskap på Derbydagen bak stallkameraten Vainqueur. Cincinnatus og Amazing Love var jevne som femte og sjette i samme løpet, men klart slått av Cassano. Cathrine Erichsen vant løpet i 2009 med Buckham og håper nå på Second Floor, mens Arnfinn Lund satser på Sienna og Vortex for å kopiere fjorårsseieren til Poppi. Men vi tror altså mest på at Wido Neuroth tar sin fjerde seier siden vi gikk inn i nytt millenium.

 

Det er jevnere blant treåringene. Vi har landet på Favoritten som en knepen favoritt, mest fordi han har den ferskeste formen. Han var nær ved å slå en så bra hest som Wattan i forrige uke, og den formen tror vi rekker et stykke. Ariann, Royal Games og Red Eishin er på sitt beste like gode, men har ikke overbevist på en stund.

 

Med 13 løpsdager igjen av årets sesong, går vi for første gang i år inn på kampen om de forskjellige championatene. Jockeyene og trenerne i toppen ser på et championat som ett av sesongens store mål, og nå begynner vi å se konturene av hvem som kan gå til topps.

For jockeyene er det antall seire som teller. Det blir enten den første tittelen på Øvrevoll til Per-Anders Gråberg eller Rafael Schistl, eller seier nummer seks for Espen Ski. Gråberg har i øyeblikket en relativt klar ledelse, men med nærmere 100 løp igjen denne sesongen, er det for tidlig å si noe sikkert. Den dyktige svensken får gjelde som favoritt, men verken Espen eller Rafael har tenkt å gi seg uten sverdslag.

Blant trenerne er det kun to mulige vinnere. Niels Petersen koblet et tidlig grep med sine seire med Bank of Burden. Men etter Arnfinn Lunds strålende Derbydag er det blitt spenning på ny. Nå ble det noen kroner også på Niels på Derbydagen, og han leder med snaut 300 000 kroner. For trenerne er det nemlig innridde penger som avgjør championatet, og en slik ledelse kan virke betryggende. Men det er fortsatt mange penger å løpe om, og særlig vil utfallet av løpene neste søndag, 25. september, få betydning. Niels er favoritt til å ta sin første tittel, men Arnfinn har fått los på sitt championat nummer 13. Spennende skal det bli.

I tillegg til løpene fredag, er det interessant for norsk oppdrett også dagen etter. Da er det auksjon på Bjerke, med første galoppåring i ringen rundt kl 20.00. Her kan det være mulig å gjøre et kupp. Auksjonskatalogen får du i Sekretariatet.