Gråberg og Petersen økte

Skrevet av Birger Christensen,  22.09.2011
Artikkelbilde
Notnowhoney

Med to seire på duoen Niels Petersen og Per-Anders Gråberg økte de ledelsen på trener- og jockeylisten torsdag. Men det blir enda viktigere å få klaff kommende søndag.

Notnowhoney leverte en sterk debut blant toåringene til grei seier.

-          En veldig fin type, som det skal bli spennende å følge. Nå fikk han med seg bonusen på 10 000 pund, og det var positivt. Trolig blir neste start i Vinterfavoriternas på Täby, berettet en fornøyd trener Niels Petersen.

The One And Only

The One and Only var helt suveren torsdag. Etter mange premier uten seier ble det endelig en fortjent gevinst.

-          Dette var utrolig moro. Han vant lett, og nå blir det ny start allerede neste uke, kunne trener Gunnhild Naustdal fortelle.

Northern Pal 

Northern Pal gikk til topps i V5-1. Høst og sandbane passer bra.

-          Han fikk et perfekt løp med stor fart i tet. Da ble det greit, sa Niels Petersen etter hestens første årsseier.

 

Sist fredag lot vi oss imponere av den unge lærlingen Oliver Wilson, denne uken hadde Max W Friberg tatt turen til Øvrevoll for første gang, og det ble en lett gevinst på hesten Chief of Ten.

 

Chief of Ten

Sonja 

Aase Marie Brown tok sesongens andre seier på Sonja, og begge gevinstene har vært tatt på svensktrente hester.

-          Er jo født i Sverige, så det er kanskje der det ligger. Uansett gikk det veldig bra, så det var veldig gøy, sa Aase Marie.

William Hepburn 

William Hepburn lå lenge sist, men det hadde gått alt for fort i front. Han suste forbi til feltet på et blunk.

-          Vi håper på en like fin avslutning på sesongen som i forfjor. Dette var i hvert fall oppmuntrende, sa trener Annike Bye Nunez, som likte seg så godt at hun var tilbake i vinnerpaddocken en snau halvtime senere.

-          Hadde god tro på Minnie Mc Ginn. Tror det er en hest som kan utvikle seg en del, for hun er urutinert. Så da kan det bli litt moro, sa Annike.

Minnie McGinn

Maidenløpet ble et lett bytte for Habenaria. Den raske hoppa ledet hver meter til glede for trener Siv Hanne Holden.

Chief Of Ten

 

NOTNOWHONEY fjerde, avanserte tidlig på oppløpet. Tet før veien, hadde siden god kontroll. KID CREOLE annen, overtok på oppløpet. Kunne ikke svare vinneren, men holdt greit unna for resten. CRAZY rolig av gårde. Avsluttet fint til tredje. MAHOGNY MAN førte til oppløpet, kunne ikke svare angrepene.

 

THE ONE AND ONLY tidlig til tet. Dro unna og vant en overlegen seier. MATCH POINT fint med. Kom frem som annen midt på oppløpet, holdt den plassen inn. TUMACO ikke så rask av gårde. Spurtet fint til tredje. MAJESTIC MAX med til oppløpet, ga seg litt der.

 

NORTHERN PAL sist lenge. Kom med et angrep litt inn i oppløpet og avgjorde det hele enkelt. DUBAI SAMURAI femte, avanserte til tredje. Spurtet fint til annen, men kunne ikke svare vinneren. ARTISTIC LIGHT tredje, fjerde i siste sving. Holdt farten bra og klarte den siste trippelplassen. BIG MASTER og WELL FITTED førte an, men det hadde nok gått litt for fort i front.

 

CHIEF OF TEN lenge avventende. Kom med en voldsom spurt og var klart først på målstreken. CLAUSES MISTRAL førte an i bra tempo. Holdt farten bra, men kunne ikke svare vinneren. BILLSSON fjerde, litt tilbake. Kom fint igjen og sikret tredje. HIDDEN SECRET tredje, angrep mot siste sving. Så farlig ut, men det ebbet litt ut. Sterk finish av EQUITO HILL, skal passes litt fremover.

 

SONJA tredje, avanserte til tet midt på oppløpet. Ble utfordret, men holdt unna helt inn. GAMEBOY et stykke bak. Spurtet storstilt til annen. Fin spurt også av ARCHER’S UP til tredje. ZIRKON så skummel ut 200 meter fra mål, men det buttet litt helt på slutten. RED HERO tet til svingen, ga seg en del.

 

De siste skal bli de første. WILLIAM HEPBURN lå lenge sist, men avanserte voldsomt før siste sving. Var i tet tidlig på oppløpet og vant enkelt. PECOIQUEN også et stykke ba. Lå der sammen med THEODERICH og begge spurtet fint til annen og tredje. Frykten for overpace i front var begrunnet. COOL MATCH og BITTERSWEET dro av gårde i en fart som det var umulig å holde til mål.

 

MINNIE MCGINN annen lenge. Gikk opp i tet, men ble hardt angrepet. Holdt unna til seier. MOHIKAN et stykke bak. Kom veldig fort siste 200 og var bare knepent slått. MERSEYSIDE STAR tredje i siste sving. Holdt farten bra til tredje. DANTOLINI tidlig i tet, hadde gjort sitt på oppløpet.

 

HABENARIA tidlig i tet. Holdt unna til sikker seier. AVENTURIN tidlig nærmest lederen. Holdt plassen helt inn. PUBLIC SERVICE tredje hele veien. Bra spurt av GUCCI LORENZO.