Golden Memory til gull

Skrevet av Birger Christensen,  25.09.2011
Artikkelbilde
Golden Memory

Golden Memory er en fenomenal hoppe. I Breeders Prize Classic ble det en sikker seier, uten tvil den første hesten med fire Breeders-seire. Dette løpet var verdt 421 000 kroner. Dermed er årsfasiten oppe i over 1.3 millioner, og hun har som treåring passert 1.850 000 kroner. Imponerende.

   

  En herlig hoppe. Lett og fin å ri og alltid i orden. Det var litt trangt midt på oppløpet, men da ventet jeg bare til luken kom, og så var det greit, sa Per-Anders Gråberg.

-          Dette er et lite eventyr. Da hun tok sin andre Breeders-seier var det utrolig. Med nummer tre og fire er det vanskelig å finne ord, sa en svært glad trener Niels Petersen. Glade var også eierne i Nordic Girl Power, som er til stede hver gang Golden Memory starter.

Edge of Eternity

Sprintutgaven av Breeders Prize ble et sikkert bytte for Edge of Eternity.

-          Hun har ikke likt å reise i år, så hennes tre beste løp har vært på Øvrevoll. Det var hyggelig med seier i et så verdifullt løp (279 000 i førstepremie) konstaterte trener Michael Taylor.

Entangle 

 

Entangle har i år vært Skandinavias beste miler. Nå knuste hun konkurrentene i Semb Hovedgård Hoppeløp. En fantastisk oppvisning.

-          Det er en ære å få ri henne. Dette var utrolig lett, sa Jacob Johansen.

-          Vi kan glede alle med at hun kommer til å løpe også neste år. Nå gjenstår Coolmore Matchmaker Stakes, før det blir vinterpause, sa Arnfinn Lund om hoppa som passete tre millioner innridd.

Glad Bear

Kriteriet ble et flott løp med fire hester innblandet i striden. Etter et sterkt ritt av Espen Ski kunne Glad Bear triumfere. Jägersro-hesten var på besøk på Øvrevoll drøyt to uker før kriteriet, og det lønte seg nok.

-          Han hadde aldri vært ute på gresset før den første starten på Øvrevoll. Det lærte han mye av, og nå valgte jeg å bli med på moroa fra første stund. Det tror jeg var et bra trekk, sa en fornøyd Espen Ski.

De største norske håpene var ikke mye slått. Grey’s Electra var med fremme hele veien, mens Neuroth-duoen Funinthesand og Vainqueur spurtet flott fra de bakre rekker.

 

I Champion Hurdle tok Monfalcone en flott seier.

-          Han hoppet flott og gikk et kjempefint løp. Nå har jeg lyst til å satse på steeplechase, kanskje blir det start i Svensk Grand National neste år, funderte Rune.

Et hekkeløp avsluttet den flotte løpsdagen. De to debutantene Daychan og Flasline gjorde opp.

-          Dette var moro. Han hoppet litt grønt, men med tiden blir dette en meget bra hekkeløp, sa dyktige Anna Pilroth.

 Brat Camp

I Auksjonsløpet ble det et fint oppgjør mellom Brat Camp og Second Floor. Førstnevnte hadde hele tiden et grep, som han holdt til mål var passert.

-          Han viste tidlig at han hadde talent, og nå viste at han også har et stort hjerte, sa Per-Anders Gråberg, som hadde en stor dag på Øvrevoll.

-          Vi ga ham en pause i sommer, men han viste fine saker i debuten. Det var gøy å se at han kunne enda litt til nå, supplerte trener Niels Petersen, som nå er på vei mot sitt første trenerchampionat.

Aylar 

-          På 900 meter gress er det ikke mange som slår henne i sin klasse. Det sa Knut O Arnesen om Aylar, og han fikk rett.

-          Nå blir det sandbanen, og da får vi plukke noen premier, sa Arnesen.

Lena Natt och Dag er nok den treneren som reiser mest rundt i Skandinavia. Nå ble det andre strake seier på Magic Cloud.

-          Det blir mye reising, men det er slike løp som gjør det verdt bryet. Neste gang blir det start i Klampenborg om tre uker, sa Lena.

Magic Cloud 

Monfalcone 

Daychan

GLAD BEAR tredje, frem til lederen tidlig på oppløpet. Ble hardt angrepet, men holdt unna til flott seier. GREY’S ELECTRA tet. Ble passert, men fightet seg fint tilbake. Var ikke mye slått som annen. FUNINTHESAND nok en gang sen av gårde. Spurtet strålende til tredje. Fin avslutning også av VAINQUEUR til fjerde.

 

EDGE OF ETERNITY tet. Ble angrepet, men holdt unna med sikker margin. PIKA tredje, opp på annen. Nærmet seg lederen noe, men kom aldri helt à jour. Fin avslutning av MOJITO til tredje. ROYAL GAMES spurtet bra til fjerde, mens HEATHER HONEY holdt fint til de siste pengene.

 

GOLDEN MEMORY midt i feltet. Fant luken langs railen og gikk frem til sikker seier. MISS COOPER tet, holdt meget bra til annen. Sterk spurt til tredje av CANTENAC. FAVORITTEN og MEGA BLAST var med i tetbildet til oppløpet, hadde da gjort sitt ytterste.

 

AYLAR rask av gårde. Holdt farten helt inn til grei seier. LOIRE bra med. Spurtet fint og prøvde et angrep. Sikker annen. PANNACOTTA frem til lederen. Kunne ikke helt svare, men var sikker tredje. FRENCH FANTASY bra med til veien, ga seg en del.

 

MAGIC CLOUD tidlig til tet. Ble angrepet fra flere holdt, men han holdt sikkert unna. WHAT BUDGET fjerde, på fremmarsj rundt siste sving. Holdt flott til annen. ALNITAK nest sist. Spurtet bra til tredje. RUNNER RUNNER annen til oppløpet, kunne ikke holde stillingen. HALF PINT BILL med til veien, det ble nok litt langt.

 

BRAT CAMP tidlig til tet. Ble hardt angrepet, men svarte opp og vant til slutt sikkert. SECOND FLOOR annen tidlig. Kjempet hele oppløpet ned, men kom aldri forbi vinneren. MESSI fjerde, frem til tredje ut på oppløpet. Holdt plassen sikkert inn.

 

ENTANGLE annen, til tet ut på oppløpet. Dro i fra til en utrolig overlegen seier. LA ZONA et stykke bak, frem til tredje. Spurtet flott til annen. FAIR FLAIR valgte et litt mer dempet opplegg denne gang, sterk tredjeplass. TATOOSH bak, hadde ikke så mye å gå med denne gang. HOT MARTA tet til oppløpet, hadde da gjort sitt.

 

MONFALCONE tidlig til tet. Hoppet flott og holdt unna til sterk seier. PROFESSOR HIGGINS tredje. Angrep på oppløpet, men kunne aldri ta seg forbi vinneren. OMOTO SANDO toer det meste av løpet. Hadde denne gang ikke sin sedvanlig spurt og måtte nøye seg med tredje. KOSTAR var med fremme til oppløpet, da var det verste gjort.

 

DAYCHAN hoppet litt grønt i debuten. Men det bedret seg etter hvert, og avslutningen var av beste merke. FLASHLINE dro av gårde i front. Holdt meget bra til annen. SZUMA fint fremme, fikk ikke noe overtak på konkurrentene og måtte nøye seg med tredje. Dessverre fikk AMAZER hjertesvikt og døde.