Haugens første i Heatherwold

Skrevet av Birger Christensen,  08.09.2011
Artikkelbilde
Grey's Electra

Rune Haugen hadde aldri vunnet The Heatherwold Cup før. Men etter et flott løp av Grey’s Electra, kunne han triumfere. Tet fra start til mål var oppskriften med Rafael Schistl som dyktig makker.

-          Hun gikk en glimrende treningsjobb noen dager før løpet, så da ble jeg skikkelig optimistisk. Dessuten var taktikken med å gå i front vellykket. Dette var positivt, og nå satser vi på kriteriet om drøyt to uker, mente Rune.

Bak vinneren fulgte Wido Neuroths duo Funinthesand og Bomar. Førstnevnte var treg av gårde som han også var i debuten, men gikk bra etterpå. De norske hestene dominerte og tok de fire første plassene.

Wattan

En snau halvtime etter seieren i Heatherwold var duoen Haugen/Schistl på ferde igjen. I Norsk Forening for Fullblodsavl løp ble det seier til Wattan etter et nappetak med Favoritten.

-          En nytelse å ha ham på stallen. Ærligere hest er det vanskelig å tenke seg, mente Rune om fjorårets mestseirende hest på Øvrevoll. Han trenger ikke å være så langt unna den tittelen i år heller når status skal gjørs opp.

Szuma 

Et fint hekkeløp innledet kvelden. Zimon sørget for at det var godt tempo hele veien, og det var ikke så langt unna at det holdt helt inn. Men Szuma passerte lederen de siste 100 meterne, mye takket være dyktig ridning av Henrik Engblom. Så var han da også andpusten etter løpet.

-          Det var skikkelig krevende forhold etter all regnet. Dessuten gikk det ganske fort, så jeg måtte jobbe for seieren. Men det gikk, og det var gøy, sa Henrik.

Alight

Alight er utvilsomt på vei til å bli en av våre aller beste sprintere. Torsdag misset hun starten, men likevel fightet hun seg til sin tredje strake seier.

-          Jeg var litt skeptisk med 64 kilo på den tunge banen, men det gikk heldigvis bra. Nå synes jeg hun fortjener en liten pause, så vi ser an litt før vi bestemmer neste start, sa Arnfinn.

Vamp 

Etter at Rune Haugen hadde sikret en dobbel til Skoger, synes ikke Jacob Fretheim at han ville være noe dårligere. Først ute var Vamp, i løpet eter sørget Most Wanted for at det også ble dobbeltseier til I/S Stjernestallen.

-          Vamp er i form, men var uheldig i Gøteborg. Med Most Wanted var jeg litt skeptisk, siden han ikke hadde startet på nesten to måneder. Men Marie (Fretheim) er god til å beregne tempo i front, og det ble en sikker seier, sa en fornøyd trener.

Most Wanted 

Minnie McGinn avsluttet V5 med en fin seier etter at favoritten Swedish Time ble bortvist fra start. Dermed ble det fem rette på flere aviser, også programmet. Men noe stort overskudd ble det ikke.

-          Så lenge på Minnie McGinn som et håpløst tilfelle. Men nå har det løsnet, og dette var jo positivt, sa trener Annike Bye Nunez.

Minnie McGinn 

Den fine høstkvelden ble avsluttet med et maidenløp. Wido Neuroth hadde to hester til start og tok en klar dobbeltseier med Maraboux Javilex og Wellmind.

Maraboux Javilex

 

SZUMA fjerde, avanserte litt på bortre langside. Tilbake til fjerde i siste sving, men ikke mye bak. Ventet med å sette inn støtet til etter siste hekk, rakk frem i tide. ZIMON tidlig til tet. Holdt et bra tempo og ledet til 50 meter fra mål. Fin innsats. TALISKER lå lenge et stykke bak, avsluttet veldig bra til tredje. MONFALCONE hele veien der fremme, hadde gjort sitt før siste hekk. EMPEROR og PROFESSOR HIGGINS godt med i siste sving, kunne ikke helt fullføre. Også MILLIONDOLLARBABY var fint med, holdt ok.

 

GREY’S ELECTRA tidlig i tet. Holdt seg foran hele veien og tok en sikker seier. FUNINTHESAND var treg fra start, jobbet seg opp til annen i svingen. Holdt plassen helt til mål. Bra avslutning fra sisteplass til tredje av BOMAR. Gråberg red store deler av løpet uten stigbøyler på JOHAUG. Med tanke på det var innsatsen sterk.

 

WATTAN fjerde i svingen, men hadde et godt stykke frem. Avsluttet sterkt og rakk frem til seier. FAVORITTEN tredje, overtok teten midt på oppløpet. Kjempet flott hele veien til klar annen. AQUILA FLYER, fin spurt inne i banen til tredje. YORKSHIRE LAD og HEATHER HONEY førte an til oppløpet, hadde da gjort sitt.

 

ALIGHT var ikke så rask ut av boksene som hun pleier. Kom fort på slutten og nådde akkurat frem på målstreken. EMPHASIS et par lengder bak teten, spurtet sterkt og var kun nese fra seier. CAVORTING så ut som en vinner da han overtok teten 200 meter fra mål. Kunne ikke svare de to fremste. LIGHT THE FIRE og HORNPIPE rask til å begynne med, måtte gi seg ved veien.

 

VAMP gikk innvendig på bortre langside og innvendig på oppløpet. Avsluttet strålende til klar seier. ZAFIRAH annen, fjerde i siste sving. Gikk også lenge inn i banen og reddet annen med et nødskrik. NATANIEL sen ut fra start, lå bakerst lenge. Avsluttet flott til tredje. DISTANT STAR annen, holdt meget bra til fjerde. På gang. BITTERSWEET tet, ga seg på oppløpet.

 

MOST WANTED tidlig til tet. Kontrollerte alt fra tet og vant enkelt. BILLSSON lenge avventende bak. Avsluttet fort til annen. PHILI BOY fremme hos lederen, holdt greit til tredje. PANNACOTTA tredje, ga seg en del.

 

MINNIE MCGINN femte. Avsluttet meget bra og vant enkelt. HALLINGDAL BLUE med bra spurt bakfra til annen, mens MARIMBA holdt greit til tredje fra klar tet. FINDUS ZAID annen, holdt ok. PECOIQUEN på det jevne til fjerde.

 

MARABOUX JAVILEX tet hver meter. Tok en kontrollert seier. WELLMIND i nærheten av tet hele veien. Klart nærmest vinneren. GATLING GUN var tidlig under trykk. Holdt til tredje. Grei innsats av SOVIET MOON i et nokså svakt maidenløp.