NORSKE WILLIAM BUICK RIR I EUROPAS STØRSTE LØP

Skrevet av Øvrevoll Galopp,  30.09.2011
Artikkelbilde
William Buick Foto: Julia Hoyle/PA

Jockey William Buick (23) fra Eiksmarka i Bærum har gode vinnersjanser i Europas største galoppløp, Prix de l’Arc De Triomphe i Paris førstkommende søndag. Premiesummen totalt er ca 32 millioner kroner, hvorav 18,3 millioner kroner går til vinneren av løpet.

 

William Buicks arbeidsgiver i England, trener John Gosden har etteranmeldt hesten Masked Marvel, som vant Engelsk St Leger tidligere i sesongen. Hesten ble etteranmeldt for 100.000 Euro.

 

I tillegg til å ri Masked Marvel har han ytterligere to ritt søndag. Han skal ri Dream Ahead som er en av to favoritter i Prix Foret med en førstepremie på 171.000 Euro og Elusive Kate i et løp for 2-åringer med samme premiesum.

 

William Buick er for tiden ledende jockey i England når det gjelder innridde premier. Forrige uke passerte 20,3 millioner norske kroner innridd, jockeys får 10 % av premiesummen.

 

Prix de L’Arc dagen i Paris samler de aller beste hestene i hele Europa og over 70.000 publikummere fra hele verden. Det er kun Gruppe 1 løp på programmet og det er store pengepremier i alle løpene.  

 

Det blir spill fra Norge, med felles pott Sverige og Danmark til hovedløpet;  Prix de l’Arc De Triomphe, og løpet vises på Rikstoto Direkte søndag kl 16:15.

 

Nyttige linker

 

Oppdateringer om William

 

 

Prix de l’Arcs hjemmeside