Rapport fra Pattern Comittee møte i Roma

Skrevet av Liv Kristiansen,  13.01.2012
Artikkelbilde
Denne flotte skulpturen deles ut i Walter Nilsens Minneløp lørdag 7. juli

Torsdag 12. og fredag 13. januar ble det avholdt flere møter i Roma mellom galoppnasjonene i Europa, blant annet Pattern Comittee som avgjør hvilke løp som får Listed og Gruppestatuser.

 

Øvrevoll hadde søkt om å flytte Walter Nilsens Minneløp (Gr 3) fra 17. mai til 7. juli, og dette ble godkjent.

Løpet er flyttet etter ønske fra Familien Nilsen og Block Watne som har vært sponsor av løpet siden 2005. Løpet er en hyllest til Walter Nilsen.

Ved å flytte løpet til juli håper man å tiltrekke et større felt, da 17. mai har vist seg og være for tidlig på året for denne type løp. Løpet vil også åpnes for 3-årige hester.

 

Lørdag 7. juli blir en spennende løpsdag. Øvrevoll starter kl 17.30 etter V75 løpene på Momarken. Det vil være felles skandinavisk V65 spill. Samme kveld avholdes det også løp på Klampenborg Galoppbane, med mulighet for spill fra Norge.

 

Erik O Steens Minneløp har dessverrre mistet sin Listedstatus fra 2012, premiesummen er imidlertid sikret av Familien Steen og det er store mulighetene for å få tilbake Listedstatus.

TERMINLISTE ØVREVOLL 2012 - klikk her

 

Valley Chapel Memorial utgår fra og med 2012. Stall Perlen som har vært sjenerøs sponsor av dette løpet satser videre på Appel Au Maitre som fra i år virker som avlshingst hos Stutteri Hjortebo i Danmark. Det er satt opp en spennende bonusordning for avkom etter Appel Au Maitre, du kan lese mer om det HER.

 

Vi kan også røpe at Pramms Memorial er oppgradet til Gruppe 3 løp.