Årets løp på Øvrevoll

Skrevet av Birger Christensen,  03.07.2012
Artikkelbilde
Sir Lando foran Without Fear og Bank Of Burden 5 juni. Foto Stefan Olsson

Lørdag ettermiddag er det Øvrevoll som gjelder. Walter Nilsens Minneløp er blitt et kanonløp, etter vår mening det beste stayerløpet på banen på mange år. Vi har pekt ut en kvartett, som vi tror kommer til å dominere løpet. Disse fire har vært med på å dominere skandinavisk galopp, og på distansen 2400 meter tror vi rett og slett at det er de fire beste fra det høye nord. La oss ta en liten titt på de hestene vi tror gjør opp om seieren.

 

Sir Lando

En topphest fra Wido Neuroths stall. Har møtt de beste stort sett hver gang og ble fjerde i Tysk Derby (tredje i mål, men ble flyttet ned). Gikk gode løp som fireåring, blant annet målfotoslått av Entangle i Marit Sveaas’ Minneløp. I Tyskland var han toer i gruppe 2-løp, før alt endelig klaffet i Stockholm Stora Pris for en måned siden.

 

Without Fear

Den dominerende treåringen i Skandinavia i fjor. Vant Svensk og Norsk Derby, samt Triple Crown (2000 Guineas, Derby og St Leger) på Øvrevoll som første hest på 24 år. Arnfinn Lund har med rette hatt høye tanker om Without Fear. Etter lett seier i årsdebuten 17. mai ble det annenplass i Stockholm Stora Pris.

 

Bank of Burden

Høydepunktet som treåring var seieren i St Leger. Fikk sitt gjennombrudd i fjor med seier i Walter Nilsens Minneløp, Valley Chapel Memorial og Stockholm Cup. I år ble han annen i årsdebuten på Jägersro etter å ha blitt «torpedert», var deretter tredje I Stockholm Stora Pris. Trenes av Niels Petersen.

 

Touch of Hawk

Stallkamerat til Sir Lando hos Wido Neuroth. Vant både Derby, St Leger og Stockholm Cup som treåring, slo Entangle knepent I Marit Sveaas’ Minneløp året etter. Ble nedridd i Stockholm Stora Pris for et drøyt år siden. Det har tatt tid å komme tilbake, men det var takter over løpet sist på Täby. Løpets fjerde vinnerkandidat.

 

Av disse har Bank of Burden og Touch of Hawk sjansen til å bli historisk lørdag. Det har vært avholdt 23 gruppeløp til nå på Øvrevoll. Ingen hest har vunnet mer enn en gang, men de to nevnte kan bli først til to gruppeseire på hjemmebane.

 

Løpene lørdag avholdes i kompaniskap med Klampenborg. Ni løp på Øvrevoll og syv løp på Klampenborg bør være en godbit for en galoppentusiast, og det hele er over på drøyt tre timer. Med skandinavisk spill tror vi på en god omsetning og dermed gode potter i de forskjellige spilleformer. Folkehesten Holiday Reading er også på plass, noe som betyr mange spente hesteeiere.