Bankeren er klar

Skrevet av Birger Christensen,  16.07.2012
Artikkelbilde
Jubilance

 

Vi har noen ganger ymtet frempå at vi har ønsket oss et holdepunkt i V5-spillet. Denne gang er våre bønner hørt, og vi nøler ikke med å la Jubilance stå alene på forslaget. Den dyktige danske treneren Bent Olsen tar turen med sin stjerne, og det er faktisk tredje gang vi får stifte bekjentskap med Jubilance. I travet sier man at alle løp skal kjøres først, og det gjelder selvsagt også på Øvrevoll at mye kan skje. Men dette er i hvert fall en hest som vi tror sterkt på og som vinner om alt går normalt for seg.

Den oppmerksomme leser vil registrere at vi også prøver med banker på Billsson. Den tidligere stortreneren Olle Stenstrøm avlegger Øvrevoll et besøk i ny og ne, og Billsson liker seg her oppe. I forhold til konkurrentene er han veldig glad i en krevende bane. Vi har sett på yr.no og tekst-tv, og de beretter om regn onsdag og torsdag. Skulle meteorologene svikte og sola dominere, tror vi det kan gå litt for fort for vår banker. På noe i nærheten av tung bane tror vi at Billsson er en spennende banker.

Det er ingen veldig store løp på programmet torsdag, slik det er de to neste torsdagene. Men menyen virker variert og spennende. Før V5 skal vi gjennom et velfylt hekkeløp og mange lovende toåringer, og i V5-finalen får vi Norsk Jockeyklubs Hoppeløp. Her slipper hester med rundt 80 i formtall å møte stjerner som Entangle, La Zona og Grafitti. Edge of Eternity og The Sydney Arms er de beste, men vi er ikke helt overbevist om at de klarer å gi en del kilo til sine motstandere.

Kveldens siste løp er et eksempel på at galoppløp kan være spennende selv om feltene ikke er så velfylte. Toppvekterne Entangle og Hansinger er to kanoner, som vi forventer i toppen tross mange kilo på ryggen. Match Point på sitt beste burde være en utfordrer, men hun har ikke vært så god som hun kan være så langt i år.

 

Helt til slutt gratulerer vi Hans Petter Eriksen, som fyller år torsdag.  Dagen feires på hytta på Sørlandet.