Piraten er tilbake

Skrevet av Birger Christensen,  11.07.2012
Artikkelbilde
The Pirate - dagens bilder:Emilie Finckenhagen

 

The Pirate vant et løp på Täby i 2010, men hadde ikke gått til topps på Øvrevoll siden 2008. Nå var det klart for seier til den gamle kjempen. Det gledet trener Niels Petersen.

-         Ingen tvil om at han likte svikten i banen. Det er veldig gledelig for min søster Marianne, som har lagt ned et stort arbeid med The Pirate, og som gjør en svært viktig jobb på stallen, fortalte fjorårets championtrener.

Vortex

I Norsk Forening for Fullblodsavl løp ble det seier til treårige Vortex.

-         Han utvikler seg hele tiden, så det bør være litt å gå på, sa trener Arnfinn Lund.

-         Har ikke drevet med hest på en stund, men kjøpte Vortex som selskap til en kaldblods treåring. Dette var veldig moro, sa Reidun Bøhn som har levd et langt liv med travet.

Second Floor 

Det første V4-løpet gikk til Second Floor etter tet hele veien.

-         Hun vant i sesongdebuten på sandbanen, så det er tydelig at hun liker seg på det underlaget.

-         Second Floor er en sprinter, og vi kommer nok i første rekke til å konsentrere oss om løp for de norskfødte, berettet trener Cathrine Erichsen.

Moorland Boy

Moorland Boy hentet igjen ledende Aaron’s Way på det siste galoppslaget. Sist han startet på Øvrevoll ble det seier, og nå var Engblom-hesten tilbake i vinnerpaddocken. Det ble for øvrig dobbelt til skimle hester i løpet, ikke så vanlig på banen.

Bittersweet

Bittersweet vant lørdag, og snaut fire døgn senere var det retur til vinnerpaddocken.

-         Det så bra ut i dag, så nå får vi finne et finaleløp til henne, sa trener Pål Nordbye om hoppa som vant fem løp i fjor. Reprise i år?

Rock The Legend

Rock the Legend er en meget velstammet hoppe, som vant toårsløpet. Det gikk ikke helt rett frem verken for henne eller flere av de andre, men fart viste de.

-         En flott hoppe, mye sterkere enn Funinthesand, som var første avkom etter Funny Legend. Vi får tenke litt over hva vi skal velge av oppgaver, sa trener Wido Neuroth.

Cabriolet

Cabriolet hadde aldri vært blant de to beste på sine 14 første starter. Nå ble det seier etter et godt ritt av Elione Chaves i ettermiddagens siste løp.

-         Dette var overraskende, men den tunge banen passet nok bra, vurderte trener Per Hallqvist.

 

SECOND FLOOR raskt til tet. Foran hele veien til sikker seier. ABSHIR ZAIN fjerde, frem som annen tidlig på oppløpet. Kunne ikke utfordre vinneren helt, men var klar annen. God spurt i en jevn klynge til tredje av RAGAZZO. SIR COSTALOT var annen til oppløpet, holdt godkjent til fjerde.

 

THE PIRATE lå litt bak tethestene til det gjensto 200 meter. Kom frem til lederen og nedkjempet denne siste 50. HOT WING tredje i svingen. Fremme hele veien, kjempet om seieren til kort før mål. Bra spurt innvendig av MARKED BY ZORRO til tredje, mens MAGIC CLOUD holdt greit fra tet til fjerde. PILGRIM og AZINCOURT fint fremme lenge, kanskje hadde det gått litt for fort i front?

 

MOORLAND BOY midt i feltet. Kom med en voldsom spurt ute ved gjerdet og nådde frem akkurat på målstreken. AARON’S WAY rett til tet. Holdt unna helt til en meter gjensto. Bra avslutning til tredje av TAHAYAB, mens AYLAR, BRAT CAMP og MISSISSIPPI lå fremme til litt inn i oppløpet.

 

BITTERSWEET tidlig i tet, kontrollerte på letteste vis. Sterk spurt til annen av ILLUSIVE SPIRIT, og også ZAVANN ZAID avsluttet bra. CHORUSSO og SYMBOL OF GOLD lå fint til, men hadde ikke så mye å by på mot slutten. Førstnevnte holdt dog brukbart.

 

ROCK THE LEGEND var ikke fremst så tidlig. Gikk litt fra side til side, men ikke verre enn flere av de øvrige. Avgjorde relativt greit siste 50 meter. SWEET AS CANDY gikk litt hit og dit, men også fort fremover. Med i striden helt til mål. Bra løp av JUST MAGIC og MACBETH, som heller ikke var mye slått. MADAME MEDUZA og DAYDREAM BELIEVER var også så bra, at de fortjener hederlig omtale.

 

VORTEX tidlig i tet. Hadde en klar ledelse ut på oppløpet, men de øvrige nærmet seg. Holdt unna med liten margin. DISTANT BEAT også bra med. Gikk helt innvendig i banen og tapte på målfoto. ROYAL HILL fint fremme, og den gamle kjempen sikret seg en fin tredjeplass. MESSI var positiv, slik at treåringene får klart godkjent mot de eldre.

 

CABRIOLET midt i feltet. Gikk smart innvendig fra indre sving og spurtet til klar seier. TOTTE tidlig til tet. Tapte ledelsen ut av siste sving, men kjempet bra helt inn til sikker annen. Bra spurt til tredje av BRIDGET JONES, mens EMMA og SHOW OF FAITH ikke helt klarte å holde farten helt til mål.