Smakfull sommerlunsj

Skrevet av Birger Christensen,  06.07.2012
Artikkelbilde
Cave Man

 

89 hester er starterklært til onsdagens lunsjløp på Øvrevoll. Det gir et snitt på nesten 13 hester pr løp, og det skal man ikke klage på. Syv løp på under to timer er ambisjonsrikt, men litt av poenget er jo at det skal være et stevne med raskere avvikling enn normal.

De fire første løpene inngår i V4-spillet, og for den del av publikum som kanskje ikke deltar så ofte i V4, minner vi om allerede nå at rekkeprisen er to kroner. Ønsker man å spille for 200 kroner, må man komponere en bong på 100 rekker.

Det beste feltet sett med sportslige øyne finner vi onsdag i V-2. Veldig jevne og gode milere møtes, og det er lite som skiller. For oss er det en ulempe at totalt 11 av hestene starter etter programtrykk. I dette løpet gjelder det Marked by Zorro, Pilgrim og Merseyside Star, og det kan være bryet verdt å sjekke deres innsatser.

 

Etter at V4 er ferdig, får vi årets andre toårsløp. Holdepunktene er ikke så mange og klare, men uansett er det alltid spennende å se en ny årgang i aksjon. Allerede i august kommer de første storløpene for toåringene, så vi får ganske snart mulighet til å danne oss et bilde av de unge og håpefulle.

 

I Norsk Forening for Fullblodsavl løp skal treåringene Messi og Vortex prøve seg mot eldre hester. Som løpsnavnet indikerer, er dette et løp for norskoppdrettede hester. Etter at våre store kanoner som Funny Legend, Firello, Nicki Hill og Theatrical Award ikke lengre er aktuelle på den grønne turfen, er i grunnen tronen som beste norskoppdrettede hest ledig. I august går Fearnleyløpet, som vel mange ser på som høydepunktet for firbente som er «Made in Norway». På hestegallaen i januar er en av tre kategorier for de firbente «årets norskoppdrettede». Så det er gjevt å vinne, og onsdagens løp gir oss en pekepinn om å bli best i klassen.

 

Fra den spillemessige siden ser det ikke så alt for lett å klare fire rette i V4. Men en omsetning på rundt regnet halvannen million i spillet, bør det være interessant å delta i kampen. God lunsj.