Sterkt av Sir Lando

Skrevet av Birger Christensen,  22.07.2012
Artikkelbilde
Tett i mål i Berlin

 

Selv om Sir Lando måtte nøye seg med femteplass i Gruppe 1-løpet Grosser Preis von Berlin søndag, var det løpet Wido Neuroths stjerne leverte, svært sterkt. Fredrik Johansson la seg innvendig med Stall Perlens flotte hest, og det var hele veien et godt samlet felt. Litt inn på oppløpet ble hestene lagt i angrep, og utfallet var ytterst uvisst. De siste 100 meterne gikk favoritten Meandre (Maxime Guyon) litt fra, men kampen bak var knallhard. Det var under en lengde frem til annenplassen for Sir Lando, og han fikk vist at han hører hjemme mot de beste. Forhåpentligvis får vi se Sir Lando i Marit Sveaas’ Minneløp på Øvrevoll om en drøy måned.

Les mer og video fra løpet, klikk her

Tett strid

Det ble en meget tett strid i King George VI and Queen Elisabeth Stakes lørdag. William Buick satt på Nathaniel, men han måtte gi tapt for Danedream, som i fjor vant Prix de l’Arc de Triomphe. Andrasch Starke satt på vinneren.

Lynrask Beat Baby

Beat Baby har alltid vist stor fart. Men så rask som han var lørdag på Jägersro, har han aldri vært. Storfavoritten Alcohuaz var aldri i nærheten av å ta igjen Niels Petersens sprinter, og da Per-Anders Gråberg passerte mål, var det på den kjappe tiden 0.57.7. Det er tangering av banerekorden, som for øvrig nettopp Alcohuaz har.

- Har foreløpig ment at han ikke står mer enn 1000 meter, men nå får vi tenke oss litt om før vi bestemmer oss for hva vi gjør, sa Petersen etter seieren.

Wido Neuroth hadde Handsome Hawk (Per- Anders Gråberg) og La Zona (Fredrik Johansson) til start mot gode stayere. De ble henholdsvis nummer to og tre, men kunne ikke rå på favoritten Luca Brasi (Castro/di Azeredo). At banen var rask er det ingen tvil om, for her fikk banerekorden et par sekunders puff.

Hovedløpet var Svensk Oaks, og her vant den danske Derbytoeren Summertime (Castro/Martinez). Neuroths Magica von Tryll (Johansson) ble femte, mens stallens Vivere Cosi fikk med seg en annenplass i et mindre løp.

For Petersen og Gråberg ble det i tillegg til Beat Baby seier i et rammeløp med Binamix, dermed en god norsk kveld i Malmø.

Tidligere på dagen skulle Manchester ha gjort come back på Klampenborg, men han ble strøket. Den norske beholdningen der ble dermed en seier til Espen Ski på ryggen av Halløjsa.

Søndag var det løp på Gøteborg med seks norske hester til start. Best gikk det med duoen Dramatic Act (Arne O Karlsen/SaraSlot) og Vestano (Cathrine Erichsen/Carlos Lopez), som hentet seg hver sin annenplass.