Tre herlige storløp

Skrevet av Birger Christensen,  23.07.2012
Artikkelbilde
Vainqueur

Torsdag møter vi mange gode hester når vi åpner programmet til Øvrevoll. De tre storløpene er alle plassert innenfor V5-rammen, og vi gleder oss stort. Vi kikker litt nærmere på de tre løpene i den rekkefølge vi møter dem.

I eksakt 25 år het det store hoppeløpet i slutten av juli Morten og Torvald Klaveness’ Minneløp. I år er det navnet Lanwades Stud Fillies Stakes som gjelder. Løpet holder også i år høy klasse, selv om vi kunne ha ønsket oss et litt større felt. Men de beste er så gode, at mange nok velger å stå over. Klar favoritt blir selvsagt Entangle, slik hun pleier å være når hun starter. 23 ganger blant de to beste på 27 starter og hele 17 seire er en fasit som har gjort henne til en favoritt hos mange, og det er aldri snakk om noe lureløp. Vinner Arnfinn Lund blir det hans seier nummer 11 i dette storløpet.

Tatoosh og Dingle View er to hopper litt utenom det vanlige. Om alt klaffer kan de ta opp kampen med favoritten, men trolig blir det å kjempe om plassen bak henne.

Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer har de ti siste årene fått en vinner hele tre ganger til over 35 i vinnerodds. Ellers har det også vært favoritter som har gått til topps, slik vi har fått de to siste årene. Noen ganger har interessen fra våre naboland vært liten, men nå finner vi fire dansktrente og en svensktrent hest i feltet. I hvert fall fire av disse fem har etter vår oppfatning en god vinnersjanse. Beste hjemmekort er trolig Vainqueur, som vant dette for toåringene i fjor. Den første som tok denne dobbelen var Nordligutten, nå kan Vainqueur skrive seg inn i den ganske korte listen.

Det eldste og mest anerike løpet torsdag er dog Michelets Minneløp. En styrkeprøve over 2830 meter, og favorittene får relativt sjelden klaff. Høyeste vinnerodds fikk vi i 2001, da Bold Raparee ga over 60 ganger tilbake i totoen. Siden er 7.34 laveste vinnerodds. Det kan altså være lurt å ha med et par outsidere i løpet. Vamp er den eneste i årets felt som har vunnet løpet før, og han ble toer i fjor. Klarer han å ta sin andre seier, blir det nok den laveste vinneroddsen på 12 år.

Sist torsdag fikk vi den høyeste V5-omsetningen på en hverdag siden andre løpsdag. Å trekke for raske slutninger vil vi ikke gjøre, men en del spillere var nok glade for å ha en banker å støtte seg til. Bankeren vant (Jubilance), men likevel ble det over 70 000 til de spillerne som prikket fem rette. Nå blir trolig Entangle en like stor favoritt, og kanskje vil litt flere makte å løse rebusen denne gang?