Entangle i rute

Skrevet av Birger Christensen,  19.07.2012
Artikkelbilde
Entangle

Hun er så desidert i rute, superhoppa Entangle. Nå var det som en liten spasertur å regne, og en så god hest som Hansinger hadde i realiteten ikke noen mulighet.

-         Hun skuffer aldri, og hun er ikke lett å slå. Nå blir det spennende å se om en uke i Lanwades Stud Fillies Stakes (tidligere Klaveness’ Minneløp). De skal løpe fort for å slå henne, sa en fornøyd trener Arnfinn Lund.

 Jubilance

Jubilance var en av sesongens største favoritter i V5-2. Han vant, men Notnowhoney ga ham kamp.

-         Ble tatt av Per-Anders (Gråberg) i svingen, og da kom vi på etterskudd. Ellers hadde vi vunnet mye enklere. Neste oppgave blir Golden Mile på Klampenborg, berettet Jacob Johansen, som red vinneren. Den gode treåringen står også igjen i Marit Sveaas’ Minneløp, kanskje møter han den eldre eliten her oppe om en måned.

Circus Girl

Norsk Jockeyklubs hoppeløp ble en spennende affære, med fire hester på linje. Seieren gikk litt overraskende til Circus Girl etter et godt ritt av Anna Pilroth.

-         Trodde at banen skulle ha vært litt for tung. Men hun kjempet godt og nådde frem i tide. En fin hoppe, Sa Anna om vinneren.

King's Dancer 

King’s Dancer debuterte på hekk, og det ble en debut med mersmak.

-         Jeg sa til Matthew Bachelor at han skulle gi hesten et pent løp første gangen, men jeg synes han viste at dette kan bli bra. Nå dro han fordel i spurten av bedre flatløpsform enn konkurrentene, men bortsett fra missen tidlig i oppløpet var dette veldig bra, sa trener Niels Petersen.

Sarepta

Sareptas krukke er et begrep som forteller om utømmelige kilder. Kanskje vil det passe på den toårige hoppa Sarepta, for debutanten hadde ingen problemer med å sikre seg en klar seier.

-         En utrolig fin hoppe, som jeg tror vi skal få mye glede av fremover. Nå blir det Eckbos hoppeløp om tre uker, deretter sikter vi på The Heatherwold Cup, sa en meget fornøyd trener Michael Taylor.

Aylar

Aylar tok seg av første V5-avdeling. Det var relativt overraskende for de fleste, så også for trener Knut Arnesen.

-         Ja, i grunnen. Trodde banen var for myk for henne, men hun har den gode vanen at hun slår til når det er finaleløp. Så dette var moro, sa Arnesen.

Naja

Naja tok en lett seier i V5-3. Tross 66 kilo avgjorde hun greit.

-         Hun har vært god i hele år. Håper og tror at hun skal bli enda bedre, sa trener Zoltan Benedek.

Mr Melodyclub

Mr Melodyclub vant ett løp i fjor, og det var på Øvrevoll. Nå kom årets første seier, så det er tydelig at han liker seg her oppe.

KING’S DANCER tapte mye på et sprang tidlig i løpet. Jobbet seg suksessivt fremover og avsluttet flott til seier. FORCE GROUP med som fjerde midtveis. Frem til tet før siste sving og ledet over siste hekk. Kunne ikke holde unna for vinneren. MILLIONDOLLARBABY bedre med fra start denne gang. Avsluttet fort inne i banen til tredje. EL MIRACLE og MORNING DRESS fint med til oppløpet, intet ekstra på slutten. HILL BILLY FASHION tet til siste bortre, ga seg.

 

SAREPTA tidlig fremme. Gikk innvendig fra indre sving og tjente på det. Gikk flott helt til mål og vant klart. DIAMANT fikk en dårlig start og var langt bak. Avsluttet meget bra til sikker annen. NORTHERN BEAUTY fremme i tet, holdt brukbart til tredje. WUNSCHKIND og MARMALA bra med, begge ga seg en del på oppløpet.

 

AYLAR fikk en fin start fra ytterspor, tredje i svingen. Gikk til tet tidlig på oppløpet og holdt sikker tunna. PALINDROMIC til tet. Holdt unna i kampen om annen for et kobbel av hester. Fin spurt av LIKE A CHARM til tredje, mens PANNOCOTTA og ROYAL HILL var bra med en god stund. Det skilte en lengde mellom nummer tre og nummer ni i mål.

 

JUBILANCE delt tet. Mistet et par lengder i svingen og måtte jobbe for å ta igjen disse. Dog ganske sikkert til slutt. NOTNOWHONEY også fremme. Fikk et par lengder ut på oppløpet og ga vinneren reell kamp. Klart beste løp til nå. HOPE ON EARTH best av de øvrige til tredje.

 

NAJA midt i feltet. Satte inn støtet før veien og var snart klar av feltet. Enkel seier. BILLSSON litt bak midten, spurtet bra til annen uten å true vinneren. MOHIKAN fremme, falt litt tilbake. Spurtet bra til tredje. INDIAN DRIVE og RAMBO’S CINDERELLA med til oppløpet, førstnevnte holdt ok til fjerde.

 

MR MELODYCLUB tet, annen i svingen. Fremme hele oppløpet, men ble angrepet fra flere hold. Holdt unna. DANTOLINI et stykke bak, spurtet finttil annen. Bra spurt bakfra også av AL RANNAN til tredje. QUICK DIAMOND så skummel ut, men det buttet litt på slutten. GIANT DRAGON fremme til oppløpet.

 

CIRCUS GIRL et stykke bak. Kom med en voldsom spurt og rakk frem på streken. RED EISHIN kom også fra de bakre rekker, blandet seg i leken helt på slutten, klarte annen. EDGE OF ETERNITY ledet. Så ut til å holde unna, men det buttet en del siste 50. THE SYDNEY ARMS også i striden, ikke mye slått som fjerde.

 

ENTANGLE tredje, overtok fra svingen. Hadde full kontroll hele oppløpet. HANSINGER annen, holdt denne plassen så å si hele løpet. MATCH POINT fjerde, opp på tredje. CULTURAL DESERT ledet frem til svingen, kunne ikke stå i mot på oppløpet. MOSSGORDA Spurtet bra, men lå alt for langt bak.