Tatoosh på topp

Skrevet av Birger Christensen,  26.07.2012
Artikkelbilde
Tatoosh

Tatoosh hadde vist flott form i sine to siste seire på Klampenborg og Jägersro. Men at hun skulle slå Entangle, var det likevel ikke så mange som trodde. Nå tok den flotte hoppa første napp i det nye storløpet Lanwades Stud Fillies Stakes, samtidig en flott skalp.

-         En veldig sterk prestasjon av en hoppe med høy klasse på sitt beste. Hun ble gående litt for seg selv på oppløpet, og det var sterkt å vinne, sa trener Niels Petersen, som ikke var helt sikker på neste start.

-         Men det er ganske sikkert at dette blir hennes siste løpssesong, mente Niels om vinneren.

Entangle ble slått, og det var selvsagt skuffende for kretsen og mange spillere. Men 24 ganger blant de to beste, to tredje og to fjerde på i alt 28 starter, det er jo ikke akkurat en dårlig fasit.

Puyol

Puyol var eneste svensktrente hest i Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer. De siste startene har han dratt avgårde i for høyt tempo, men nå var det mer kontrollert. Da holdt det til seier, fortjent nok.

-         Han må lære å koble av, men når han klarer det, er han riktig bra. 1800 er maks distanse, det har vi bestemt nå. Neste start blir trolig Sofieroløpning på den svenske Derbydagen, berettet en fornøyd trener Henrik Engblom.

 Jumeirah

Norsk seier i hoppeløpet, svensk triumf i Skandinavisk mesterskap, da måtte det bli dansk triumf i Michelets Minneløp. Og det ble det ved den dyktige fireåringen Jumeirah. Han ble annen sist gang han prøvde denne distansen, bak Without Fear i St Leger i fjor høst.

-         Dette er jeg litt stolt over, sa en glad seiersjockey Anders Bager.

-         Tempoet var perfekt, og jeg følte at dette kunne gå bra, sa Anders om hesten som eies og trenes av hans mor Lone. Som så ofte før, en overraskelse i Michelets Minneløp.

 Otama Obama

Første vinner på den flotte sommerkvelden ble Otama Obama, oppkalt etter den amerikanske presidenten.

-         Denne hesten betyr så mye for meg, så jeg har lyst til å gråte, sa trener Marie Lustig om hesten som ga årets hittil høyeste vinnerodds.

Emma

Emma vant for andre gang i år, begge ganger med minst mulige margin.

-         Hun fikk en sårskade etter den første seieren og måtte medisineres. Da ble hun satt litt tilbake i trening, så hun trengte helt klart den siste starten. Dessuten red Rafael Schistl en veldig god finish, sa trener Are Hyldmo.

Mamaloca

Mamaloca er en flink hoppe, som alltid spurter bra. Nå ble det årets første seier.

-         Hun kom litt tidligere fremme i tetbildet enn jeg ønsket. Men det gikk da riktig bra, så da får vi være fornøyd, sa trener og jockey Sara Slot.

Edge Of Eternity

Vi har ventet litt på den første årsseieren til Edge of Eternity. Da den kom, var det ingen tvil om saken.

-         Dette ble perfekt. Distansen er den beste, og banen var veldig fin. Dessverre takler hun ikke reise, så vi får finne noen fine oppgaver til henne på Øvrevoll, sa trener Michael Taylor.

Silke

Amatørløpet ga seier til Silke. Cathrine Fortune red, mens Cathrine Erichsen er trener og oppdretter.

-         Sa til Cathrine at jeg hadde en vinner i amatørløpet, og det stemte jo heldigvis. Som halvbroren Cool Match har han trengt litt tid til å skjønne hva det går ut på, sa treneren.

 

Forrige torsdag ble det over 70 000 på V5 til tross for at folkebankeren vant. Nå tapte den største favoritten, men med to første- og et annetvalg var nok de to spillerne med rett V5 godt fornøyd med nesten en kvart million kroner i utbetaling.

OTAMA OBAMA midt i feltet. Spurtet flott og nådde frem akkurat på streken. MARKED BY ZORRO kom frem innvendig midt på oppløpet. Kjempet hardt helt frem til streken. BITTERSWEET som ventet til tet. Ledet ut på oppløpet og måtte først gi seg på de aller siste meterne. HOPE ON EARTH og ALEXANDRA PALACE godt med ut på oppløpet, begge ga seg en del.

 

EMMA tidlig til front. Ble hardt angrepet, men holdt unna helt til målstreken. SHOW OF FAITH sjette i svingen. Kom opp til lederen, klarte aldri å ta seg forbi. Bra spurt av SOUL CAT til tredje, mens TOTTE, CHORUSSO og ZAFIR ZAID ga seg etter å ha vært godt med i svingen.

 

TATOOSH tredje i svingen. Gikk ut i banen og passerte lederen siste 50. ENTANGLE annen i svingen. Koblet grepet på de innvendige, men kunne ikke stå i mot vinneren. Flott avslutning til tredje av MINNIE MCGINN, mens DINGLE VIEW gikk for hardt ut og stivnet på oppløpet.

 

PUYOL tet, dog mer moderert enn i sine siste starter. Ble angrepet på oppløpet, men hadde spart litt til finishen. Sikker seier. Sterk spurt bakfra til annen av THE KICKER, mens MESSI var annen i svingen og holdt flott til tredje. SECOND FLOOR og SOLO holdt seg fremme til midt på oppløpet, mens GALLANT FILE avsluttet bra til fjerde fra de bakre rekker.

 

MAMALOCA lenger fremme tidlig i løpet enn hun pleier. I tet før veien og vantenkelt. Sterk spurt av ENTOURAGE til annen, mens HOLIDAY READING dro feltet til ut på oppløpet. Gjorde mange eiere glade ved å holde til tredje. FERROZZO var med til oppløpet, hadde da gjort sitt.

 

JUMEIRAH midt i feltet, femte i siste sving. Kom frem 200 meter fra mål og vant sikkert. COURT CIRCLE fremme hele veien. Annen i siste sving, holdt farten flott til annen. FULL STRETCH femte-sjette, avsluttet bra og knep tredje. FAIR FLAIR, AKRIAS og CHELSEA førte an, alle hadde gjort sitt på oppløpet.

 

 

EDGE OF ETERNITY tet. Dro unna til en meget enkel seier. MAJESTIC MAX hadde et stykke frem ut på oppløpet, men avsluttet bra til annen. Positiv innsats til tredje av HAPPY LARRY, mens de øvrige aldri fikk opp farten.

 

SILKE og POSTCARD langt tilbake. Da tethestene stoppet, kom de med en sterk spurt til første og annen. ZIT ZAID fint fremme, holdt best av tethestene til tredje. PANNACOTTA tet ut på oppløpet, så ut til å kunne vinne. Det buttet dog en hel del siste 150.