Skrevet av Birger Christensen,  20.05.2012
Artikkelbilde
Foto Sarah Oliver

- Dette er nok noe av det største jeg noensinne kommer til å oppleve. Et minne for livet, mente Veronika Aske.

Lørdag vant Veronika et ritt i Ladies World Cup for arabere på Newbury med Muhal. Den totale premiesummen var 20 000 pund, og det var første gang det ble arrangert et araberløp i England med kun kvinnelige ryttere.

- Det var fullstappet på tribunen, ikke minst fordi fenomenet Frankel startet en halv time før vi skulle ri. I finishen var det et voldsomt leven, men jeg følte at jeg hadde kontroll hele veien. Etterpå ble det rimelig hektisk, med fotografering og til og med autografskriving, berettet Veronika.

- Dermed ble det ingen stor festing etterpå. Vi var ute sammen og spiste middag, men vi var ganske slitne, så det ble ingen stor utskeielse, sa den glade vinneren. Da vi fikk tak i henne, nøt hun triumfen på London Bridge.

Muhal er forresten fan av norske ryttere. Silja Støren vant nemlig på den samme hesten i Oman for drøyt fire måneder siden.

På Newbury lørdag 19. mai, i løpet etter at selveste Frankel vant, red Veronika Aske Muhal inn til seier i det femte løpet i IFHAR Cup. Det var fulle tribuner og en fantastisk stemning på banen, noe som gjorde dette til en helt spesiell opplevelse for Veronika. De to hestene som var fløyet inn fra Oman til dette løpet, var i en egen klasse i løpet. Hestene ble fordelt ved trekning under en pressekonferanse 17. mai. IFHAR Cup eller HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Ifahr Ladies Cup, er en serie løp for jenter (hovedsaklig amatører) som går over 10 løp for araberhester på mange spennende baner i løpet av 2012. Silja Støren vant det første løpet i denne serien på samme hest i Oman i januar. Norge er så langt det eneste landet som har vunnet to løp i denne serien. Vi har deltatt i to løp til i denne serien; Victoria Allers red ett løp i Melbourne i januar (4. pl) og Veronika Aske ett løp i Texas, USA i mars (upl.). Det gjenstår nå fire løp i serien før den store finalen i Abu Dhabi i november, der vinnerne av de ni første løpene skal møtes. Premiene er blant annet en bil til vinnenede rytter i finaleløpet.