Årets kvikkeste lunsj

Skrevet av Birger Christensen,  12.10.2012
Artikkelbilde
Kings Dancer

Vil du oppleve en lunsj med fart og spenning, er det bare å møte opp på Øvrevoll onsdag. Syv løp innenfor rammen av et par timer, en spennende V4, de siste gressløpene i år og årets siste hekkeløp, dette burde lokke folk til banen. Kan du ikke komme, er en kommisjonær sjelden langt unna.

 

Vi starter bakfra med årets siste hekkeløp. Siden Tobias Hellgren ikke rir, er det klart at Matthew Bachelor blir mestvinnende jockey over hekkene. En meget dyktig jockey, som alltid tar vel vare på sjansene han får. Onsdag rir han King’s Dancer, som har gitt Bachelor to av de tre seirene han har i år.

 

Dennis Persson eller Niels Petersen blir trener-champion. King’s Dancer må vinne for at Petersen skal ha sjansen. Blir det seier for King’s Dancer, er Dennis Persson avhengig av at Hallandale blir annen for å ta hjem championatet.

 

Onsdag får vi den femte utgaven av Norsk Jockeyklubs 3-årssprint. De tidligere vinnerne er Hansinger, Chicken Momo, Giant Sandman og Dingle View. Fire fantastiske hester, så er spørsmålet hvem som kan smykke seg med seier i år. De fleste har gått lenger distanse i år, grunnet at de fleste storløpene har vært lenger enn 1170 meter. Derfor er vi litt usikre på hvem som vil gå til topps, men gir Puyol og Avon Pearl et lite pre. Kan Messi vise samme egenskaper som sin tobente navnebror, bør også han regnes tidlig.

 

Etter at V4 er over, synes vi toåringenes kamp om vandresverdet blir interessant å følge. Distansen 1600 meter er ny for mange, og de fleste går løp for første gang på sandbanen. Det kan være lurt å følge godt med i løpet, for NM ni dager senere kommer til å likne på dette løpet.

 

V4-spillet ser slett ikke lettløst ut. Ikke minst ser det litt vrient ut å peke ut en klar banker, og vi tror det kan bli svært fine penger for å klare fire rette. Som det fremgår av tipsene prøver vi med en frisk variant i form av Swallow Forest. Etter siste start sa vi at neste gang, da… Så da får det stå til.

 

Ellers nevner vi allerede nå at det er løp både onsdag og fredag neste uke. Så får vi bare håpe at kong Vinter holder seg unna noen uker til, for ennå er det lenge til jul.