Lærling-dominans

Skrevet av Birger Christensen,  12.10.2012
Artikkelbilde
Pal O Mine

 

Samtlige fem V5-løp fredag ble vunnet av lærlinger. Vi kan ikke huske at det har skjedd tidligere, og helt sikkert er det i hvert fall at det hører til sjeldenhetene. Helena Rosen tok en dobbel, og det samme gjorde Jack Wright, mens Madeleine Haugland sørget for at proffene fikk en blank V5-dag. Carlos Lopez tok riktignok en dobbel, men det var før V5 startet. Likevel var det to viktige seire, for Carlos er nå ajour med Per-Anders Gråberg i kampen om jockeychampionatet.

Apropos dobbeltvinnere, ble det også en slik på trenerne Are Hyldmo og Hallvard Soma.

Pal O’Mine var suveren i det innledende toårsløpet. Styrbjørn sørget for at det ble dobbelt Lund.

- Jeg er overbevist om at Pal O’Mine blir en topphest. Han har ingen problemer med distansen, og jeg er ikke overrasket om dette er neste års Derbyvinner, sa Arnfinn om Pal O’Mine.

Holiday Reading

Folkehesten Holiday Reading fikk endelig klaff, og Fru Johnsen sørget for en Hyldmo-dobbel.

- Det var på tide, og det var fortjent, sa Are etter at Folkehesten endelig innfridde.

- Gledelig at han gikk så bra på sand, for da blir det noen flere starter i høst. Han har slitt litt med psyken, men nå kjempet han helt inn, berettet Are.

Cave Man

Hyldmo fortsatte med Cave Man i løpet etter. Vi synes det var sterkt av en treåring å slå våre beste sprintere på sandbanen.

- Fem seire på seks forsøk på sandbanen må være en god statistikk. Selv om 1600 meter kan være litt langt, forsøker vi i NM om to uker, la han til.

Heavenly Spiced

Heavenly Spiced tok sin første seier nylig, og det blir ofte en gevinst på direkten etter det. Så også med Soma-hesten, som hadde god kontroll i finishen.

- Nå har han skjønt det, og da tar vi gjerne med oss et par løp til på tampen av sesongen, sa Hallvard.

Fightning Spirit

Fighting Spirit svarte til navnet sitt, da han hentet igjen favoritten Court Circular. En frisk lærlingstrid mellom Madeleine Haugland og Helena Rosen.

- Dette er gullgutten, og vi starter igjen så fort det er løp, for nå er han i form, fortalte trener Lisette Olai-Olssen.

Vestano

Vestano fikk en bedre reise enn sist, og da svarte han med seier.

Høst, 1600 meter på dirt tracken og flat bane, da liker Vestano seg, sa trener Cathrine Erichsen.

I dette løpet falt Per-Anders Gråberg av Miss Kitty Grey midt på oppløpet, og det så stygt ut. Heldigvis gikk det bedre enn det kunne se ut som ved første øyekast.

Thin Red Line

I V5-finalen fikk vi et godt bevis på hvor lurt det er å gå innvendig fra indre sving på gresset. De som gikk ut til gjerdet, tapte alt for mye til å ha sjanse. En sterk seier tok Thin Red Line, som har vunnet to av to på Øvrevoll og som starter igjen under lunsjløpene onsdag.

Amatørenes klokkekamp blir en fight mellom Cathrine Fortune og Aase Marie Brown. Sistnevnte vant amatørløpet med Pannacotta, som nå tok sin tredje strake. Men Cathrine red et fint løp til annen på Talwanda, og hun har nå åtte poengs ledelse foran det siste klokkeløpet. Aase Marie tok imidlertid en viktig seier i kampen om championatet, den fjerde i år.

 

PAL O’MINE tidlig i tet. Kontrollerte alt til suveren seier. STYRBJØRN ikke så langt fremme. Satte pris på lenger distanse og spurtet flott til annen. WHISTLER hele veien i trippelkampen, holdt godkjent til tredje. REDLOVE fjerde, holdt plassen fint. MACBETH annen en stund, ga seg på oppløpet.

HOLIDAY READING tet, kjempet fint og holdt unna med hals. FRU JOHNSEN fjerde, frem til vinneren. Klarte aldri å koble noe grep, men soleklar annen. Av de øvrige spurtet VELLDONE bra til knepen tredje. SHABBY CHIC på det jevne til fjerde, mens ROCKINGER var langt under pari.

CAVE MAN fjerde, frem som annen i svingen. Frem til lederen og fikk et overtak, som holdt inn. CAERUS lynrask ut av boksene. Gikk et fint løp til klar annen. FEMALE SPRING med dårlig start, avsluttet godt og knep tredje. De øvrige hadde nok med å holde følge.

HEAVENLY SPICED rolig ut, frem i siste sving som annen. Avgjorde meget lett. MAN AFTER MIDNIGHT dro av gårde i et høyt tempo, holdt egentlig meget bra med tanke på farten fra start. SYMBOL OF GOLD med fin avslutning, som ble belønnet med bronse.

FIGHTING SPIRIT stort sett fjerde. Det så ut til å være langt frem, men etter en herlig innsats ble det seier. COURT CIRCULAR annen, til tet på oppløpet. Så lenge ut som en vinner, men det siste angrepet ble for tøft. TUMBLIN’ DICE blant de siste spurtet meget bra til tredje. SORAYA sen ut, frem til tredje i siste sving. Så skummel ut, men det ebbet litt ut.

VESTANO fint med i annet par utvendig. Koblet grepet på oppløpet og holdt sikkert unna. ROYAL GAMES i baktroppen, spurtet enormt til annen. VORTEX tet og annen i bra tempo, holdt bra til tredje. DANTOLINI fremme, holdt også ok til fjerde. MISS KITTY GREY så faktisk skummel ut, da Gråberg falt av. Ut fra de bildene vi så var det vanskelig å se om noen eventuelt var skyldige.

THIN RED LINE midt i feltet. Kom ikke frem før midt på oppløpet, avgjorde klart. MANCHEGO fulgte samme ruta som vinneren. Først en liten stund, men kunne ikke stå i mot vinneren. MIKKELANGELO fint med innvendig, holdt greit til tredje. PALERMO var ok med, men gikk nesten på tvers ut av siste sving. MAGIC CLOUD ledet til oppløpet, ga seg.

PANNACOTTA raskt i tet. Svarte opp alt og alle til sikker seier. TALWANDA fint med innvendig. Spurtet godt langs railen til klar annen. CARIBBEAN LINE annen, holdt farten greit til tredje. DELILY så skummel ut i svingen, men det holdt ikke inn.