Den store styrkeprøven

Skrevet av Birger Christensen,  01.10.2012
Artikkelbilde
Old Pal

På sesongens siste galopptorsdag er St Leger utvilsomt høydepunktet. Vi våger påstanden at årets utgave er det beste på mange år. Det er ingen feil på vinnerne de tre siste årene, for både Touch of Hawk, Bank of Burden og Without Fear er etablert i toppen. Ja, så sent som sist torsdag var alle i pengene i storløp på Jägersro. Men motstanden har ikke vært den tøffeste i St Leger, det ser den derimot ut til å bli nå.

Old Pal er årets Derbyvinner, og når Derbyvinneren starter i St Leger, blir han som oftest favoritt. Det gjør han nok også i år, og trener Niels Petersen er da også optimistisk.

-         Han ser ut til å ha bevart formen fra Derby, og jeg er happy med ham i trening. Det er bra motstand, men jeg føler meg ganske sikker på at Old Pal skal være med og kjempe om seieren. Det ble seier i Derby og St Leger for to år siden, og jeg håper å gjenta den bedriften, sier Niels.

Bomar og Rago var nærmest Old Pal i Derby, og begge forsøker på ny. Førstnevnte har hatt en flott sesong, med seieren i Svensk Derby som høydepunktet. Rago har trengt mer tid, men er nå klar til å kjempe om en trippelplass.

Hva så med East Meets West, som sist torsdag var strålende toer bak Bank of Burden? Bent Olsen vant både 2000 Guineas og St Leger i 2008 og satser på en reprise. Men den siste innsatsen kan sitte i bena, og dessuten har East Meets West vært aller best på Jägersro.

Vi tror det også kan være grunn til å gi Free House litt oppmerksomhet. Han vant lett sist mot gode hester, og han har neppe problemer med distansen. En klar outsider i våre øyne.

 

Ellers gleder det oss at hele 15 norskoppdrettede toåringer møtes i kveldens aller første løp. Dickie Dickens var meget god toer i Auksjonsløp og blir trolig favoritt på det, men det er mange lovende toåringer i løpet. Sjansen for at Deceptor er far til vinneren er stor, for han har hele 11 avkom i løpet.

 

 

Spillemessig virker løpsdagen interessant. Vi prøver med en litt frisk V5-banker på Cassano. I våre øyne er han klart best på sandbanen, og vi satser på at han løser oppgaven i V5-finalen.