En Konge og en Perle

Skrevet av Birger Christensen,  17.10.2012
Artikkelbilde
King's Dancer

King’s Dancer og Avon Pearl var hovedfigurene under lunsjen onsdag. Førstnevnte vant finalen i novisehekken, mens Avon Pearl seiret i Norsk Jockeyklubs 3-årssprint.

 -         King’s Dancer har hatt en flott sesong, så bra som jeg kunne håpe på, sa eier Leif H Spørck i Stall NOK.

Seier måtte til for at Neils Petersen skulle bli hinderchampion. Det gikk bra, og han passerte dermed Dennis Persson i årets siste hekkeløp. Dette var for øvrig også årets siste gressløp. Matthew Batchelor ble champion blant jockeyene, vel fortjent. King’s Dancer tok sin femte seier i år, og han er en god kandidat til å bli årets mestseirende hest.

 Avon Pearl

 

Avon Pearl var nå tilbake i kamp mot jevngamle i Norsk Jockeyklubs 3-årssprint. Sist gang han møtte kun treåringer var på Derbydagen, og da ble det seier. Det ble det også nå.

-         Tror blinkersen hadde mye å si, for han gikk så lett som annenhest. Var redd for at det var litt kort, men dette gikk over all forventning, sa seiersjockey Espen Ski.

 Match Point

Den første vinneren i V4-spillet ble Match Point.

-         Hun har gått flere sterke løp i år, men det har ikke klaffet fullt ut. Nå lyktes det endelig, sa trener Niels Petersen om hesten som sørget for at Per-Anders Gråberg tok sin seier nummer 100 i Skandinavia i år.

-         Betryggende å ha en jockey som rir stabilt bra hele tiden, sa Petersen.

En liten kuriositet var det at fire av seks startende hester i første løp har fargen skimmel.

 Maraboux Javilex

Amatørløpet i V4-2 ble vunnet av Marius Borgen Andersen. Etter et godt beregnet ritt overtok han teten 200 meter fra mål med Maraboux Javilex og seiret sikkert.

-         Ganske tidlig på oppløpet, da vi kom frem til lederen, følte jeg at det kunne bli seier, sa Marius, som kommer til å satse på å få ri flere løp som amatør.

Mississippi

V4 ble avsluttet med en enkel seier for Mississippi, som sprintet fra de øvrige.

-         Har tidligere sett på ham som en gresshest, men nå ser det ut til at han har funnet ut av sandbanen også. Vi kommer til å starte igjen så fort han får et ok løp, fortalte trener Hallvard Soma.

Fair Flair

Fair Flair ledet hele veien til en fin seier. Helena Rosén satt på ryggen, og hun rir stadig bedre. Det er ikke umulig at hun blir champion blant lærlingene i år.

-         Fair Flair gikk trolig sitt siste løp, og jeg håper at noen vil kjøpe henne som avlshoppe, sa trener Pål Nordbye. Fair Flair ble kjøpt inn av Norsk Jockeyklub fra Irland sammen med 4 andre hopper i 2007, og hun har siden tatt hele 12 seire. Det er ikke så mange firbente som får dusinet fullt med antall seire, så Fair Flair har avgjort satt spor etter seg.

Dickie Dickens

Dickie Dickens gikk godt i Auksjonsløpet, men skuffet i løpet etter. Nå ble det den første seieren.

-         Da han gikk dårlig, viste det seg at han hadde sparket seg i startboksen. Heldigvis gikk hevelsen fort ned, og nå gikk det jo veldig bra. Vi satser nok på NM, for han håndterte sandbanen bra, og dessuten sto han distansen, sa trener Are Hyldmo.

MATCH POINT fjerde-femte. Tjente på å gå innvendig. Frem som annen, overtok siste 100 til relativt sikker seier. KARAKORUN tet, tapte lengder på å gå ut til gjerdet. Kjempet fint helt til mål. Bra spurt til tredje av SHARAV, mens EDGE OF ETERNITY ga seg fra annen i svingen. Virker å være over toppen for i år.

 

MARABOUX JAVILEX fint med som fjerde, tredje i siste sving. Satte inn støtet midt på oppløpet og vant sikkert. QUICK DIAMOND tredje, annen i siste sving. Passerte lederen, men ble selv innhentet av vinneren like etterpå. SEIGNEUR THUNDER tet. Holdt godkjent til tredje. IMPERIAL SKYLIGHT utfordret lederen, fikk svar og ga seg tidlig.

 

AVON PEARL lett gående på annen. Fikk et klart grep innvendig og vant enkelt. Sterk avslutning til annen av MR FONG, og også MESSI får pluss som tredje etter å ha vært femte i svingen. PUYOL tet. Å gå ut til gjerdet fra innvendig sving har aldri vært noen fordel, men hesten ga muligens ikke rytteren noe valg. SYMBOL OF SUPPORT tredje i svingen, ga seg en del denne gangen.

 

MISSISSIPPI utvendig leder. Overtok teten og tok en lett seier. LIBERTY CASH tet. Ble passert av vinneren, men holdt klart godkjent til annen. GOLDMASTER fjerde i svingen. Holdt farten greit og klarte siste trippel. NIGHT ANGEL fint med som tredje, intet ekstra å sette inn.

 

FAIR FLAIR dro avgårde i et godt tempo. Ble angrepet, men svarte opp og vant til slutt sikkert. THIN RED LINE fjerde. Gikk innvendig og var oppe på siden midt på oppløpet, men aldri forbi. LAZY LORD tredje så å si hele veien, så også i mål. MARKED BY ZORRO annen til litt inn i oppløpet.

 

DICKIE DICKENS tet, fremme hele veien. Fikk et grep om seieren 200 meter fra mål, som holdt helt hjem. FREDDE også tidlig fremme. Kjempet vel, men måtte nøye seg med annen. Sterk avslutning bakfra til tredje av MACBETH. DAYDREAM BELIEVER og ROCK THE BOAT med i tetkvartetten til oppløpet, ga seg en del.

 

KING’S DANCER sjette, fjerde og etter hvert tredje i siste sving. Måtte fighte for seieren, men holdt unna, ikke minst takket være Batchelor på ryggen. TALISKER fjerde, litt tilbake. Kom med en sterk spurt på oppløpet til annen. FAVORITTEN tredje, hoppet bra på de fleste hekkene. Holdt farten ok til tredje. HALLANDALE førte an lenge og ga seg ikke før litt inn i oppløpet.