En rå Ragazzo og en dyktig Dickens

Skrevet av Birger Christensen,  26.10.2012
Artikkelbilde
Arkivbilde Ragazzo

 

Ragazzo og Dickie Dickens ble gode norgesmestere på Øvrevoll fredag. Aller mest imponert ble vi over Ragazzo blant treåringene. Cassano gikk et bra løp, men ble kontant avvist.

-         I dag imponerte han meg virkelig. Han har jobbet utrolig bra i trening og i løpet så han mektig ut. Var litt usikker på sandbanen, som han bare hadde startet en gang på før. Men det gikk kjempebra, og nå gleder jeg til å følge ham videre. Vi drar kanskje til Täby i slutten av november, sa en svært fornøyd trener Annike Bye Hansen.

 

Dickie Dickens forsvarte favorittstempelet i toåringenes NM. Han gikk hardt ut og svarte opp da Legal Memory prøvde seg midt på oppløpet.

-         Det var kanskje litt vel mye trykk på løpet i første del. Men han var nok ikke så sliten, det var mer det at han stoppet da han ble alene i front. Nå blir det vinterferie, men det er flust av oppgaver til neste år. Tror det skal bli mye moro, da sa trener Are Hyldmo.

Are innledet med en dobbel i og med at Equito Hill åpnet løpsdagen med en sikker seier. 2400 meter på Øvrevolls sandbane er noe han setter pris på. Dette var årets femte seier og den fjerde på hjemmebane.

-         Ja, etter to litt skuffende innsatser i Sverige, var det godt å se ham i slag igjen. Han satt litt fast, men heldigvis kom han løs i tide, sa Hyldmo.

Most Wanted gikk til topps i amatørløpet. Fra spor 11 ble det tidlig tetkjenning.

-         Han trenger ikke ta tet, men må være med fremme for å hevde seg, sa trener Jacob Fretheim

Løpet var også siste av fem løp i klokkekampen. Aase Marie Brown tok tredje med Lucky Lucioni og fikk totalt 50 poeng. Da Lisselan Prospect havnet utenfor premierekken, ble det 48 poeng på Cathrine Fortune, og Aase Marie Brown ble vinner av ny klokke.

Female Spring vant forrige fredag og gjentok bedriften nå. Den enøyde damen har en sterk finish å by på, og årets tredje seier var et faktum.

-         Hun er snill, ærlig og i det hele tatt en herlig hest å holde på med. Så lenge hun viser slik form, kommer vi til å starte flere ganger, berettet trener Cathrine Erichsen.

Og tar hun to seire til, blir hun fort vekk mestseirende hest på banen i år.

Sprinternes høstfinale i jerndivisjonen ble et spennende oppgjør. 100 meter fra mål var det fem vinnerkandidater, men Nobel Penang hadde mest å gå på i finishen.

V5-finalen ble et herlig oppgjør mellom Le Petit Caporal og Cultural Desert, med førstnevnte som vinner. Dermed ble det en dobbel på Annike Bye Hansen.

-         Denne seieren har vi ventet lenge på. Desto morsommere når det først lykkes, sa Annike.

 

Carlos Lopez tok to seire og er nå en seier foran Per-Anders Gråberg i kampen om championatet. Det er morsomt med spenning, og den vil trolig holde i seg frem mot siste løpsdag 30. november.

EQUITO HILL femte det meste av veien. Ble lagt i angrep tidlig på oppløpet og spurtet til en sterk og sikker seier. MAGIC CLOUD tidlig i front. Fant et fornuftig tempo og holdt fint til annen. Også OTAMA OBAMA var med i den fremre del av feltet, holdt unna i kampen om tredje. VESTANO og WELL FITTED bra med til inn i oppløpet, ga seg noe på slutten.

 

DICKIE DICKENS tet. Var med i en tetduo som holdt et svært godt tempo. Ble angrepet, men holdt unna til sikker seier. LEGAL MEMORY treer mye av veien. Nærmet seg kraftig på oppløpet og klarte annen etter en fin spurt. FREDDE ble med på tetkjøret. Fikk litt stive ben, men holdt dog bra til tredje. De øvrige var ikke i bildet for de fremste plassene.

 

RAGAZZO toer, satte press på lederen i siste sving. Dro fra feltet og vant enkelt. CASSANO fulgte vinneren hele veien. Kunne ikke gi ham en real fight, men ble klar toer. SECOND FLOOR tidlig i tet, holdt farten meget bra til tredje. SHABBY CHIC langt fremme til siste sving, ga seg en del.

 

MOST WANTED tidlig i tetsjiktet. Holdt seg fremme hele veien og tok en sikker seier. OMINSKY beskjedent plassert lenge. Spurtet flott og knep annen på streken. LUCKY LUCIONI lå også et stykke bak. Var annen til kort før mål, men måtte nøye seg med tredje. LISSELAN PROSPECT prøvde en «røver», men 200 meter fra mål var det slutt.

 

FEMALE SPRING fjerde, ikke langt bak teten. Satte inn støtet midt på oppløpet og tok en soleklar seier. SIMIAN toer, til tet i svingen. Kunne ikke svare vinneren, men holdt de øvrige bak seg. Bra spurt til tredje av HOME STRAIGHT, mens INITIATION viste stor fart i første del av løpet.

 

NOBEL PENANG midt i feltet. Hadde ennå et stykke frem da det gjensto 150 meter, men avsluttet sterkt og knep seieren kort før mål. MAN AFTER MIDNIGHT annen, tredje i svingen. Holdt farten godt til annen. HABENARIA rask ut av boksen. Ledet til oppløpet og kjempet helt frem til streken, klarte tredje. OTAMA TOMBOY var også med i striden hele veien, og IRONIC IRANNIK blandet seg også inn i striden.

 

LE PETIT CAPORAL tredje, tet i siste sving. Kjempet en knallhard kamp som ble kronet med suksess. CULTURAL DESERT også fremme hele veien. Kjempet om seieren helt til målstreken, slått med minste mulige margin. Sterk spurt til tredje av NORTHERN PAL.