Entangle stjal showet

Skrevet av Birger Christensen,  14.10.2012
Artikkelbilde
Bilder Stefan Olsson

 

I sitt aller siste løp i karrieren var det Entangle som stjal showet på Täby søndag. Hun vant Coolmore Matchmaker Stakes i stor stil, for øvrig med Golden Memory (Petersen/Gråberg) og Sweet Baby Jane (Lund/Wilson) som nummer to og fire.

Det var mange og sterke følelser i sving etter at de siste 1600 meterne i løp var unnagjort. Eierne i KAOK, jockey Jacob Johansen og deler av Lund-familien var på plass, og det var uten tvil flere som var rørt.

- Jeg er veldig takknemlig for at Arnfinn Lund og eierne har latt meg ri henne i de to siste sesongene. Det har vært mange fantastiske opplevelser og selvsagt vemodig at kapittelet nå er over, sa Jacob Johansen etter seieren.

På 32 løp har Entangle vunnet 20, en utrolig fasit. Fantastisk er det også at hun har 30 løp på trippelen av 32. De to gangene hun ikke var på trippel, var hun nummer fire, Entangle var altså aldri uplassert. Vi sier takk for å ha fått være med på reisen.

En skinnende Diamant

Om noen lurte, bør de ikke lengre være i tvil. Diamant er årets toåring i Skandinavia. Fire strake seire etter annenplass i debuten, inkludert The Heatherwold Cup, Norsk kriterium og nå Vinterfavoriternas Pris.

- En av de beste jeg har ridd, sa Jan-Erik Neuroth etter et flott ritt på vinneren.

- Kom over ham i Baden-Baden, og vi fant ut at det er en Derbyhest for 2013. Kanskje kan det til og med være aktuelt med Tysk Derby om alt går bra, undret trener Wido Neuroth.

Viviannasdream (Espen Ski), stallkamerat til vinneren, så lenge ut til å kunne bli annen, men i en tett strid måtte han nøye seg med tredje.

Mest penger ble det imidlertid på kretsen rundt Quite a Mission, som fikk 309 156 svenske kroner for seieren i Breeders’ Trophy Juvenile. Mot de skandinavisk oppdrettede unghestene ble det en helenkel seier for stall Petersen/Gråberg. Dermed står Gråberg med 99 seire i 2012 før lunsjløpene på Øvrevoll onsdag.

Det var mange toårsløp på menyen. Twistedlittlestar (Petersen/Gråberg) gikk bra til annen, men var uten sjanse mot Saving Kenny (Carlos Lopez) fra Roy Arne Kvislas stall.

Omoto Sando gikk et strålende løp i Ormus-Häckløpning. Tross solid toppvekt på 75 kilo ble det en enkel seier for Arnfinn Lunds stjerne over hekkene. Henrik Engblom satt på vinneren, som etter vår oppfatning gikk sitt beste løp for sesongen.

Årets siste klassiker var Svenskt St Leger. Her ble det en sikker seier til Zen Zansai Zaid (Tommy Gustafsson/Jacob Johansen).

Sterkt av Oliver

Oliver Wilson har hatt en strålende sesong i år. Lørdag tok han hele fire seire på Klampenborg, og han går mot en suveren tittel på hjemmebane. Med to løpsdager igjen, har han ni seire til gode på Rafael Schistl. En seier ble det på Espen Ski, som vant det siste løpet med Opening Day.