Lustig eller Karlsen?

Skrevet av Birger Christensen,  30.10.2012
Artikkelbilde
Otama Obama fra Lustigs stall

 

Vi har skrevet en del om våre kvinnelige amatørryttere i forbindelse med klokkekamp og strid om championatet. Denne gang ser vi litt på striden blant våre amatørtrenere. Det er gjevt å komme øverst på listen, og i år er det i praksis en kamp mellom Arne O Karlsen og Marie Lustig. Arne har drevet med hest i en mannsalder og vel så det, og i mange år har tilholdsstedet vært Bollerød Stutteri ved Åsgårdstrand. Noen spennende nyinnkjøp har gitt noe som nesten må kunne kalles et lite come back i år. Nå leder han statistikken med snaut 40 000 kroner til gode på Marie Lustig når det gjenstår fem løpsdager.

Marie har litt lenger vei til Øvrevoll fra sin plass i Ørkelljunga rett syd for Hallandsåsen, nord i Skåne. Ganske nøyaktig 50 mil hver vei, men når hestene går bra, går turen lett.

Da vi ringte, var Marie ikke helt i form, men ektemannen Sven-Olof Malmqvist var en dyktig stand in.

-         Vi tenker ikke så mye på championatet, men starter på Øvrevoll når vi føler at det er fine løp til hestene. Blir tatt langt bedre i mot der enn på de svenske banene, det er veldig hyggelig å komme til Øvrevoll. Fredag kommer vi med Otama Toyboy og Otama Obama, to hester som har gjort det bra i år, beretter Malmqvist. Til daglig driver de Grytåsa Ridcenter og har fullt opp med 50-60 hester totalt.

Å finne en banker synes vi var vanskelig. Vi lurte litt på å være frekke å prøve med Birkebeinern. Han har imidlertid ikke gått et godt løp på nesten et halvt år, og dessuten er vi ikke av den frekke typen. Derfor satte vi ham på outsiderplassen og garderte med Rapponghi og Vestano. Vi tror likevel ikke at fredagen vil gi en av de aller største utbetalingene. Slik vi ser det, er det en del løp hvor det bør holde med et mindre antall markeringer.

I den tette striden mellom Carlos Lopez og Per-Anders Gråberg blant jockeyene, leder nå Carlos med en seier og flere annenplasser. Fredag rir han ikke, og Per-Anders tar fort et par seire med tre hester i favorittsjiktet. Den striden er neppe over før vi nærmer oss finalen på november måneds aller siste dag.