NM og klokkefinale

Skrevet av Birger Christensen,  23.10.2012
Artikkelbilde
Dickie Dickens og Fredde

 

Fredag er det klart for NM for de to- og treårige hestene av norsk oppdrett. Vi ser frem til to spennende oppgjør.

Blant toåringene er det mange som har vært gode i år, uten at noen har klart å skille seg ut. Vi sitter med en følelse av at denne årgangen har flere hester som vil hevde seg senere i karrieren enn vi har hatt de siste par årene.

Som det fremgår av tipsene tror vi løpet kan bli en reprise fra forrige onsdag. Det var første gang på sandbanen for hestene, og da var Dickie Dickens og Fredde de to beste. På gresset har Daydream Believer vært minst like god, og vi vil gjerne se ham en gang til på sand før vi gir noen konklusjon. For spillere som leter etter en luring, synes vi Styrbjørn må være spennende. Spurten sist til annen var av beste merke, og både distanse og underlag så ut til å passe.

 

Treåringene har i år hatt problemer med å hevde seg mot de beste svenske og danske hestene. De har nok nærmet seg noe i høst, og seieren til Ragazzo i sprintutgaven av Breeders var det klasse over. Når vi likevel tror at Cassano blir den tredje i historien med seier både som to- og treåring, er det fordi underlaget nå er sand. Han har to seire på tre forsøk på sand i år, og dessuten var han meget god også i den tredje starten. På gress i år er det blitt null seire på syv starter, så vi kan vel ta sjansen på å si at Cassano er en stjerne i sanden. Dessuten har Jan-Erik Neuroth ridd mange fine løp i høst og tatt vel vare på sjansene.

 

Amatørenes klokkekamp avsluttes fredag. Før det siste løpet er det kun Cathrine Fortune og Aase Marie Brown som kan skaffe seg ny klokke. Cathrine har åtte poeng å gå på og rir Lisselan Prospect fredag. Er hun på trippelen, kan ikke Aase Marie ta igjen Cathrine. Men skulle Cathrine ende utenfor premierekken, blir det klokke på Aase Marie om hun klarer en trippelplass, Sistnevnte må vinne for å passere Cathrine om hun blir nummer fire eller fem. Synes du denne «matten» var vanskelig, skal nok løpsleder Ola Jakobsen klare å fortelle publikum hvor klokka havner.

Realistisk sett er Sergio Martin Pacheco den eneste som kan bli amatørchampion i år i tillegg til de to vi allerede har nevnt. Medregnet løpet fredag er det fem amatørløp igjen i 2012, og tittelen kan fort bli avgjort først på finaledagen 30. november.