Sikret seg bonusen

Skrevet av Birger Christensen,  19.10.2012
Artikkelbilde
Viviannasdream

Viviannasdream var på bonusjakt på Øvrevoll fredag. I siste start på Øvrevoll var han nese bak Quite a Mission, nå holdt han unna for Cekath. Dermed var bonusen på 10 000 pund et faktum.

-         Det var nær ved forrige gang, så det var greit med bonus nå. Tror han blir en god treåring neste sesong på milerdistanser, sa Wido.

-         Det kan bli en start til på Jägersro i høst hvis alt er bra etter dette løpet, sa trener Wido Neuroth

 Reveenka

Reveenka sto med to annenplasser som sine beste løp før fredag. Da ble det seier. Espen Ski har vært i vinnerpaddocken før, men ikke så ofte som hesteeier og oppdretter.

-         Et litt artig prosjekt. Reveenka skal ha enda litt lenger løp, og jeg tror det kan bli riktig bra etter hvert. Vi kommer i hvert fall til å starte utover høsten så fort det blir løp for henne, sa Espen etter seieren.

Rapponghi

Det ble et godt stykke ut i oktober før det ble fullklaff for Rapponghi i år. Etter en del stang-ut var det ingen tvil om seieren denne gang.

-         Sist ble alt feil fra spor 10. Tet og blinkers, det gjorde susen. Lurte på å gi oss for i år, men så lenge han går som i dag, prøver vi nok et par løp til, vurderte trener Eva Sundbye.

Phili Boy

Phili Boy hadde fire seire på sprint, nå vant han for første gang på 1600 meter.

-         Kjempemoro. Vi har hatt problemer med høvene hans, men nå ser det bra ut. Vi satser på flere løp i høst, sa en glad trener Waila Forsth.

Startbokspersonalet får sjelden skryt. Men den jobben de gjorde med å få Swedish Time inn i boksen, var svært imponerende.

Female Spring 

Female Spring går nesten aldri et dårlig løp. Nå var selskapet enklere enn på lenge, og da ble det seier.

-         En ærlig og fin hest. Hun har bare ett øye, men har et hjerte av gull, sa trener Cathrine Erichsen.

Surfer

Surfer hadde ikke vunnet før i år, men nå var det klart for vinnerpaddock.

-         Jack Wright red akkurat slik jeg ville, og Surfer fortjente en seier. Vi kommer tilbake om to uker, sa trener Kjell Erik Swartling.

Fredagens siste vinner ble Mohikan. De to første seirene i karrieren kom i Sverige, men nå vinner han også på øvrevoll.

Mohikan

-         En veldig anvendelig hest, som fungerer både på sand og gress. Dessuten har nå en mye større selvtillit enn før, berettet trener Tollef Langvad.

 

Eneste dobbeltvinner ble Jack Wright. Han meldte seg dermed på i kampen om å bli årets lærling.

REVEENKA midt i feltet, fjerde i siste sving. Kjempet flott og tok seg forbi tethestene snaut 100 meter ført mål. RED NIBBLE sen fra start. Frem som tredje. Koblet grepet på lederen, men måtte samtidig gi seg for vinneren. De øvrige var aldri inne med sjanse.

VIVIANNASDREAM tidlig fremme i tet. Ble hardt angrepet, men holdt unna hele veien. CEKATH nærmest vinneren. Kjempet flott, men måtte nøye seg med annen. Fin avslutning til tredje av MINK’S CHANEL. HIDDEN FIRE JR tapte mye ved utgangen av svingen, gikk ellers et bra løp.

RAPPONGHI rett til tet. Holdt et godt tempo og holdt sikkert unna helt til mål. SIMIAN tredje. Den eneste som kunne utfordre litt, men det kunne ikke bli bedre enn annen. SAINT SEBASTIAN femte. Avsluttet bra til tredje. VIEJO PERRO med som annen til oppløpet, hadde da gjort sitt beste.

PHILI BOY sjette, femte i siste sving. Ventet på luken, spurtet til seier da den kom. IRONIC IRANNIK annen det meste av veien. Litt tilbake, men kom fint tilbake til annen. PECOIQUEN sist lenge. Avsluttet sterkt til tredje. CHORUSSO og POSTCARD fremme lenge, kanskje hadde det gått litt for fort?

FEMALE SPRING midt i feltet, dog ikke så langt frem. Satte inn støtet midt på oppløpet, vant meget enkelt. VALEO SI VALES fjerde i svingen. Avsluttet bra og var sikker annen. CAERUS femte, tok siste trippel i kamp med godt spurtende VORTEX. BERTA ISABEL og AIM HIGHER førte til oppløpet, men selv på sprint kan det gå litt for fort fra start.

SURFER i tetduoen i godt tempo. Virket sliten mot siste sving, men kom flott tilbake til seier. FUEGO sist i første halvdel. Avanserte pent og pyntelig, spurtet meget bra til annen. HIDDEN SECRET med fremme sammen med vinneren. Ble også passert i siste sving, men kom fint igjen. WOOD TOP og ALBERT tredje og fjerde, begge avanserte til front rundt siste sving. Det hadde nok kostet, for det ble litt stumme ben på slutten.

MOHIKAN fint fremme som tredje-fjerde. Ble lagt i angrep og avsluttet til flott seier. VESTANO også fint med. Avanserte som tredje i siste sving, spurtet bra til annen. AL RANNAN langt bak, spurtet meget bra til tredje. COOL MATCH dro feltet. Det så lyst ut lenge, men siste 100 ble litt for tøffe. NATANIEL annen-tredje, kunne ikke holde skansen på oppløpet.