Tett mellom slagene

Skrevet av Birger Christensen,  16.10.2012
Artikkelbilde
Vestano vant sist fredag

Det er tett mellom løpene på Øvrevoll denne uka. Det er nesten som det var midt på 80-tallet, da det var løp mandag og torsdag hele sommeren, og hvor det på det meste ble avholdt 79 løpsdager. Nå er det ikke mandag og torsdag, men onsdag og fredag som gjelder. Deretter er det fredag kl 15.00 i en måneds tid, men det kommer vi tilbake til.

Samtlige løp fra og med denne løpsdagen, vil bli avholdt på sandbanen i år. Før V5 starter er det først et maidenløp, deretter et interessant toårsløp. Maidenløp er for hester som ikke har seiret. Dermed vil det være debut for en av deltakerne i vinnerpaddocken, og vi tror mest på de to R-hestene Reveenka og Red Nibble.

Viviannasdream og Cekath er to toåringer av meget god klasse i løp 2. Førstnevnte var tredje sist søndag i Vinterfavoriternas Pris på Täby, et løp av høy klasse. Cekath har gjort det bra i sine tre starter, dog uten å være på trippel. Om våre to forgrunnsfigurer håndterer sandbanen, noe de aldri har forsøkt i løp før, mener vi at dette skal være veldig gode kort i toårsløpet, og eierne av våre favoritter håper selvfølgelig også på den ekstra bonusen fra Racing Post.

Så begynner V5, og dermed møter spillerne store utfordringer. I en avdeling dekker vi fullt ut, i de øvrige skulle vi gjerne hatt med flere hester. Men det er nå en gang slik at vi må begrense oss, så får man bare håpe det beste. Vi blir imidlertid svært overrasket om det ikke blir hyggelig nivå på fem rette denne gang. Etter mye frem og tilbake, endte vi opp med Hidden Secret som bankerforslag, men har nok sett sikrere alenestreker før.

Vi gjør for øvrig oppmerksom på at Berta Isabel og Hakuna Matata starter både onsdag og fredag. Det kan være lurt å se hva de gjorde onsdag før bongene fredag gjøres klare.

Når vi kommer til november, vil vi se litt på de forskjellige championatene og den kampen som utkjempes. Men vi har lyst til å knytte noen kommentarer til kampen om å bli mestseirende hest. I fjor var det Minne McGinn som fikset brasene med en sterk sluttspurt. Det pleier å holde med seks seire for å ta hjem tittelen, noen ganger bare fem. Onsdag kan King’s Dancer ta sin seier nummer fem, og det kan holde. Se for øvrig listen på side 15, som inneholder ti på topp i skrivende stund.