Old Pal tok en ny klassiker

Skrevet av Birger Christensen,  04.10.2012
Artikkelbilde
Old Pal

For en drøy måned siden vant Old Pal Norsk Derby. Torsdag ble det en ny klassisk triumf, da det også ble gevinst i St Leger. Faktisk var han ikke så langt unna Triple Crown, for Old Pal var kun en lengde fra seier i 2000 Guineas.

-         En flott sesong, hvor det meste har klaffet. Nå ble det et skikkelig stayerløp, og han har neppe vært så sliten som han var nå. Håper at han blir like bra som Bank of Burden, som vant St Leger for to år siden, men det er ennå for tidlig å si noe om det, sa en fornøyd trener Niels Petersen.

Som i hele år var Per-Anders Gråberg makker på ryggen av Old Pal. Etter våre tall var de to seirene på gress triumf nummer 96 og 97 i Skandinavia i år.

-         Det er bare å surfe på bølgen så lenge det går. Vi fikk et fint løp bak East Meets West, som også gikk sterkt. Det er en fornøyelse å ri Old Pal, som er en herlig type, sa Gråberg.

-         En flott trener og en flott jockey, i det hele tatt et supert team, sa eier Atle Walgren på vegne av eierne.

 Fredde

De norskoppdrettede toåringene innledet den første oktoberkvelden på Øvrevoll. Etter en annen og tre tredjeplasser var det på tide med en seier for Fredde.

-         Ja, det har vært litt problemer i noen av løpene, men nå klaffet det. Vi får se an litt om det skal bli en start eller to til før sesongen er omme, sa trener Niels Petersen etter seieren.

Mohikan

Nylig var det mohikanfest på stallen på Øvrevoll. Om det hjalp, vet vi ikke, men i hvert fall ble det seier til Mohikan i V5-1.

-         Han har gått bra i høst. Bare underlaget er jevnt, går det bra for Mohikan. Tror han skal kunne enda litt mer enn det formtallet han står på nå, sa trener Tollef Langvad.

River Landing

River Landing vant fem løp i fjor og tok nå årets tredje triumf.

-         Det er ikke meg i mot om han klarer fem seire også i år. Det kan gå om han holder formen like bra utover høsten, sa trener Pål Nordbye.

Aim Higher

I det tredje av totalt fem løp i amatørenes klokkekamp ble det seier til Aim Higher og Josefin Landgren.

-         Han har skuffet meg veldig, og vi har prøvd alt uten å finne noen feil. Tror nå bare at det er en hest som har trengt litt tid. Vi kommer tilbake om to uker, sa Pia Høiom om Rikshesten fra Gøteborg. Da blir det sikkert flere eiere som tar turen også.

Court Circular

Court Circular er helsøster til Court Circle. I livets fjerde start ble det seier etter at det har vært mye problemer.

-         Det har vært problemer med fremknær og litt dårlig psyke, men nå var det endelig noe å glede seg over, berettet trener Rune Haugen.

Cassano

Cassano ble en sikker vinner av Norsk Forening For Fullblodsavl Løp. Med Distant Beat nærmest vinneren ble det dobbelt til trener Wido Neuroth og Stall EOS.

-         Han kommer tilbake om tre uker. Han vant NM for toåringer i fjor, nå satser vi på at han tar med seg mesterskapet også for treåringer, sa Wido.  

FREDDE utvendig på bortre langside, tet inn i svingen. Holdt seg foran hele veien og vant lett. MACBETH toer i svingen, holdt plassen greit helt til mål. Bra avslutning til tredje av LEGAL MEMORY. MIRABELLE UNIQUE og DICKIE DICKENS var fint med i svingen, men det bet ikke like bra på oppløpet.

 

OLD PAL i ryggen på lederen. Kom opp til tet drøyt 200 meter fra mål. Så ut til å gå mot en suveren seier, men han måtte ta i for å vinne. EAST MEETS WEST tet i et godt tempo med tanke på den tunge banen. Ble passert, men kom fint tilbake og får stor heder for å ha laget et skikkelig stayerløp. De tre øvrige jobbet for å holde følge, og best av disse var SIR THOR, som gikk et riktig bra løp til tredje.

 

MOHIKAN tredje, litt tilbake. Spurtet flott og sikret seieren i god tid før mål. AL RANNAN en del tilbake til å begynne med. Spurtet forbi flere, men kunne ikke stå i mot vinneren. Meget god avslutning til tredje av HAKUNA MATATA, mens AMERICAN ACCENT holdt skapelig fra tet. BIG MASTER annen, ga seg en del.

 

RIVER LANDING lenge et stykke bak. Avanserte flott innvendig og var i tetbildet tidlig på oppløpet. Fikk grepet siste 100 og vant sikkert. FLYING FALK bedre med enn vanlig. Femte i siste sving, men spurtet fort og klarte annen på det. IMPERIAL SKYLIGHT tredje, frem til tet. Dro bra unna, men fikk ikke like stort forsprang denne gang. Holdt fint til tredje. MARABOUX JAVILEX sist fra start. Avanserte sterkt rundt siste sving, men det ebbet litt ut.

 

AIM HIGHER lynrask fra start. Hadde en klar ledelse, men falt litt tilbake. Kom fort på slutten og nådde frem til seier. DESERT RALLY og RAPPONGHI spurtet begge bra til annen og tredje. AYLAR annen til ut på oppløpet, men REQUESTED misset starten totalt.

 

COURT CIRCULAR tet hele veien, vant enkelt. SWEDISH TIME femte. Frem innvendig til sikker annen. Bra avslutning til tredje av SOPHIES LOVE. CHORUSSO annen til oppløpet, ga seg noe.

 

CASSANO fint med i rygg på teten. Fikk åpning 300 meter fra mål og spurtet til sikker seier. DISTANT BEAT fjerde, frem mot tet litt før vinneren. Holdt til sikker annen. Sterk spurt fra de bakre rekker av NORTHERN PAL til tredje, mens SHABBY CHIC og MESSI umulig kunne holde det voldsomme tempoet i tet.