Seier til Entangle

Skrevet av Birger Christensen,  16.09.2012
Artikkelbilde
Entangle, foto Stefan Olsson

 

Entangle (Arnfinn Lund/Jacob Johansen) tok en lett seier i Gøteborgs Stora Pris søndag. Den flotte hoppa gikk til tet inn i svingen og vant med tre lette lengder. 125 000 svenske kroner ble belønningen for seieren.

Det gikk ikke så bra for Hansinger i det samme løpet, men samme eier, trener og jockey fikk en liten revansj da Rockinger (Cathrine Erichsen/Espen Ski) seiret i løpet etter.

Annenplasser ble det til Mohikan (Tollef Langvad/Dina Heggum) i amatørløpet og til Full Stretch (Arne O Karlsen/Espen Ski).

Med to løpsdager igjen på banen er det en utrolig tett strid blant jockeyene. Med to seire søndag overtok Annelie Hollstenius teten på flere tredjeplasser enn Carlos Lopez. Begge har fem seire og fem annenplasser, og flere andre følger tett bak.

Camelot mislyktes

Camelot hadde aldri tapt, han skulle vinne Triple Crown, og treneren Aidan O’Brien skulle bli den første til å vinne alle de fem klassiske løpene i England på en og samme sesong. Men da St Leger ble ridd på Doncaster lørdag, gikk det ikke veien. Camelot havnet litt vrient til og spurtet sterkt til annen. Vinner ble Encke, ridd av Mickael Barzalona, som holdt unna for den store favoritten.

Dermed er fortsatt Nijinsky (1970) den siste til å vinne Triple Crown i England. I St Leger satt forøvrig William Buick på Thought Worthy. Han var tidlig fremme, men klarte ikke å holde skansen på oppløpet.