Fridag med galopp

Skrevet av Birger Christensen
Artikkelbilde
Ragazzo årsdebuterer onsdag

1. mai er trolig den mest internasjonale av alle fridager. På 1880-tallet ble den markert første gang, og i 1947 ble den offisiell fridag i Norge.
Dermed håper vi at mange vil legge turen til Øvrevoll, hvor det fristes med V4 og flere fine galoppløp. Om du ikke har anledning til å komme på banen, må du sjekke at din kommisjonær har åpent. Både Sherryhaugen og Paddock Restaurant/Hovedtribunen holder åpent, så her er det bare å ta med venner og bekjente.
 
Det aller første løpet er et knallfint løp over milerdistanse. Vi er svært spente på å se fireåringene Avon Pearl og Ragazzo mot hester nokså nær eliten.
Det florerer med formhester, og vi møter på en spillemessig utfordring allerede i V4-starten.
De øvrige løpene i V4 holder ikke riktig det samme nivået, men det fortsetter med åpne og krevende løp for alle som ønsker seg en utfordring.
Vi tror på en ganske god utbetaling i V4 onsdag.
 
Etter at V4 er over, er det ingen grunn til å gå hjem. I fjor antydet vi at våre toåringer var blant de beste i banens historie. Nå er de samme hestene blitt tre år gamle, og de vil bli fulgt nøye i årsdebuten. Kanskje ser vi en klassisk vinner onsdag. Først er det Rock the Boat og Sweety i spissen for våre norskoppdrettede, og helt til slutt ser vi Marmala, som trolig blir favoritt mot mange spennende navn. Ikke minst blir det interessant å se Dickie Dickens mot sterke importer. Han avsluttet fjoråret med klar seier i NM.
Altså ingen grunn til å sitte hjemme. Allerede klokken 12 er det fullt kjør på det vakre galoppanlegget i østre Bærum.
Vel møtt.