Hyggelig stallrunde på Øvrevoll og presentasjon av folkehesten

Skrevet av Marianne Ek,  08.04.2013
Artikkelbilde
Mange tok bilder med Colourist

For tredje gang var det på lørdag klart for stallrunde på Øvrevoll. Dette begynner å bli et populært årlig innslag og det var rundt 70 interesserte som hadde møtt opp. Det var mange nye ansikter, noe som var en følge av at Folkehesten til Stall Øvrevoll skulle presenteres litt senere på dagen. Mange valgte dermed å få med seg begge arrangementene.

 

Runden startet i år hos trener Are Hyldmo på Soltun. Han viste frem et knippe av sine håp for sesongen 2013. Blant annet nyanskaffelsen Silver Ridge, en flott grå hingst som har Norsk Derby som hovedmål. Pal O’Mine og Dickie Dickens var andre som det er store planer for i år. Folkehesten fra i fjor, Holiday Reading ble også vist frem, han er nå eid av et andelslag som består av flere av de som var med på han i fjor gjennom folkehest prosjektet. Dette viser at Folkehesten er et prosjekt som bringer nye ansikter inn i sporten.

 

Silver Ridge

 

Deretter ble trener Tom Luhnenschloss besøkt. Den tidligere hinderjockeyen har nå tatt ut trenerlisens etter et opphold, og har for tiden 4 hester i trening. Han viste blant annet frem Cincinnatus, en norskoppdrettet 4-åring som han mente kunne forbedre seg i løpet av kommende sesong.

 

Cincinnatus

 

Trener Hallvard Soma viste frem fire hester. Han begynte med Messi, en norskoppdrettet hest som gjorde det meget bra i fjor. Helsøsteren Ponita ble også vist samt en spennende svensk hest i Rapid Concolor. Hans Derbykandidat Jeanne D’Arc avsluttet. Soma inviterte også på pølser, noe som var meget populært i den kalde vinden.

 

Rapid Concolor

 

Trener Niels Petersen har i år rundt 50 hester i trening. Han viste frem mange av stallens stjerner på løpende band. Mange kom rett fra vinteropphold i Dubai. Bank of Burden, Old Pal, Without Fear og mange andre ble vist frem for et publikum som viste stor interesse.  3-åringe Quite a Mission og Over the Ocean er to av Derbykandidatene til Petersen. Ha kjøpte også en ny hest i Dubai, en spansk hest som heter Plantagenet. Den vant et løp der nede før den kom hit. Det skal siktes mot hinderløp, men vil nok vise seg i de større flatløpene også.

 

Plantagenet

 

Trener Annike Bye Hansen flyttet i januar inn i den gamle stallen til Arnfinn Lund. Her har hun 14 hester i trening og hun viste frem 4 spennende 2-åringer.

Tre av de var norskoppdrettete, You Go Girl, Giovanni Nobile og Born In Purple. Annike mente at de var tidlig utviklet og håpet på start for alle i år. You Go Girl er søster til bade Goodrun, Playing Philigirl og High Desire. Alle meget raske 2-åringer så her kommer det til å bli fart! Den siste hesten hun viste heter Rosso Manello. Han var en import som var kjøpt inn med tanke på Norsk Derby 2014.

 

You Go Girl

 

Trener Wido Neuroth presenterte tre flotte 2-åringer. Alle hadde kommet til Norge i går etter opphold i Frankrike og Sverige. Eloyd og Hi Finn er to hingster som ble kjøpt inn tidlig. Wido foretrekker å kjøpe hestene unge, da finner han ofte fine hester til en overkommelig pris. Det har han vist gjentatte ganger, han kan vise til stor suksess i de større løpene. Mr Ascot som eier Eloyd, har prøvd å vinne Derby flere tiår. Nå mener Wido at med Eloyd har de en fin kandidat til en slik seier.

Den siste han tok ut var en svart hoppe, Amie Noir. Den er også meldt i Derby til neste år. Den har en tysk morslinje og Wido forklarte at det blir mer og mer populært. Årets vinner av Dubai World Cup, Animal Kingdom har tysk morslinje. Dette gir god avlsverdi til en slik hoppe hvis hun også presterer i løpsbanen.

 

Hi Finn

 

Siste stopp på runden var hos trener Cathrine Erichsen. Hun viste blant annet frem en spennende import, Lord Handsome. Han er helbror til den beste 2-åringen i Sverige i fjor, Sweet Loreen. Cathrine sier han trener bra og regner med å få han til start i løpet av sommeren. Deretter ble Easy Road, Just Now og Cekath vist frem. Just Now er en ustartet 3-åring etter Oratorio. Han har Norsk Derby som et av sine mål i år. Tilslutt kom den stabile sprinteren Hansinger, han er blitt 8 år, men hører fremdeles hjemme i den Skandinaviske sprintereliten. Han skal starte i alle de store sprintløpene i Skandinavia.

 

Lord Handsome

 

 

Formiddagen ble avsluttet med at folkehesten til Stall Øvrevoll ble vist frem.  Han bor til daglig hos trener Rune Haugen i Skoger.

Rundt 100 andelseiere møtte opp og fikk se bade Colourist og tre andre hester fra trener Rune Haugen.

De fremmøtte fikk servert grillpølser og brus og barna fikk ri på den hvite ponnien Klara. Colourist fikk møte mange av sine 1000 andelseiere. Han ble først vist frem i banen, før han etterpå ble leid ut av Rune Haugen og de som ville kunne klappe hesten og ta fine bilder.

Rune hadde også med seg tre av sine elite hester for den kommende sesong.  Nyimporten Probably er en Runes Derbykandidater. Den eies av Coolmore i Irland og Stall NOR. Årets sprinter i fjor, Giant Sandman og Touz Prize var også med. Alle sammen skal siktes mot storløpene i Norge og i utlandet.

 

Alle trenerne som presenterte sine hester og staller hadde i år gjort en meget bra jobb. Alt gikk på skinner, det var lite venting. Flere inviterte også til besøk inne i stallen. Mange hadde også servering som tilskuerne satte stor pris på.  Dette er et årlig innslag som er blitt populært, og en flott måte for sporten til å vise publikum hva som skjer bak kulissene.

 

Nå venter vi bare på at snøen skal smelte og løpene kan starte.

Colourist. Foto Anna Jorsjø