Lunsj først på menyen

Skrevet av Birger Christensen,  12.04.2013
Artikkelbilde
Colourist - foto E Finckehagen


 
Vi går rett på lunsjen når årets sesong starter opp på Øvrevoll. En frisk lunsj, med velfylte felt som garnityr, samt spill fra våre naboland, det bør være lokkende.
Å være spiller eller tipper på en åpningsdag er nesten alltid krevende. Et holdepunkt er hester med løp i kroppen. Det hadde et par av vinnerne på åpningsdagen i fjor. I år er det kun Mainline og Ifconnect Sacc som har noenlunde fersk form, og siden innsatsen i februar var brukbar, vinnertipper vi like gjerne begge to.
De fleste trenerne rapporterer om brukbare treningsforhold gjennom vinteren. Problemene har først og fremst oppstått med en kald og isete mars måned. De fleste mener at hestene nok trenger et løp eller to i kroppen, og mange er forsiktige i sine uttalelser. Da blir det som så ofte før, den beste pekepinn utover våren er å se hestene i løp.
 
Det er første gang spillerne får tilbud om V4-spill på en åpningsdag. Når det har vært V5, har det stort sett vært snakk om solide utbetalinger. Vi tror ikke det blir helt lett å løse rebusen onsdag, og det kan fort bli snakk om en pen slant for heldige og dyktige spillere. Husk på at det er 2 kroner i rekkepris, slik at totalsummen ikke kommer som et sjokk.
 
Folkehesten er klar
 
I år er det Rune Haugen som er trener for den nye Folkehesten, Colourist. På Kick Off-dagen forrige lørdag ble han vist frem og ga et tiltalende inntrykk. I lunsjens siste løp gjør han sin Øvrevoll-debut. Dette er et maidenløp for hester som ikke har vunnet. Nå skal vi ikke gi de mange eierne altfor høye forventninger, for da blir et eventuelt fall verre å håndtere. Men sammen med flinke Twistedlittlestar er han i hvert fall den som har vist mest i sine løp til nå. For øvrig starter også fjorårets Folkehest, Holiday Reading, på åpningsdagen. Han eies nå av et nytt andelslag, dog med færre eiere enn fjorårets nærmere 1000.
 
Da gjenstår det kun å glede seg over at nærmere 20 ukers venting er over. Sesongstart på Øvrevoll er et sikkert vårtegn, og vi gleder oss.