Vår banemester Roald Juul Winger er død

03.04.2013
Artikkelbilde

 

Bisettelse tirsdag 16. april kl 12:00 i Ullern Kirke

 

Roald Winger døde natt til 3. april etter en tids sykdom. Roald ble 67 år gammel og etterlater seg sin datter Grete og samboer Marit.  Roald begynte som banemester på Øvrevoll i 1979. Før dette hadde han helt siden ungdomstiden vært i hestemiljøet, først på Oslo Ridehus og deretter i galoppmiljøet hvor han også var deleier i et par hester.  Roald var ansatt på Øvrevoll fram til 1986. Da forlot han Øvrevoll til fordel for tilsvarende jobb på Bjerke Travbane. Banen var nettopp ombygget og Roald var en godt egnet person til å ivareta banen og frambringe gode baneforhold til enhver tid.

I 1994 var det igjen tid for Øvrevoll. Roald ble ansatt i sin gamle jobb som banemester og den jobben har han hatt siden.  I tillegg til jobben som banemester var Roald hovedstarter på Øvrevoll fra 1979 og med enkelte opphold hadde han tillitsvervet til og med 2009.

Roald Winger var anerkjent som banespesialisten framfor noen i skandinavisk galoppsport. Senest i 2012 var han flere ganger i Sverige som konsulent for Svensk Galopp i forbindelse med planlegging av den nye galoppbanen.  Og på Øvrevoll har han gjennom sitt mangeårige virke sørget for at banene til enhver tid har vært i flott forfatning  både til løp og til trening. Dette var noe Roald var stolt av og det med meget god grunn.

Roald var en kjent og kjær skikkelse både i trav- og i galoppmiljøet gjennom alle år. Han likte å være litt «brumlebass» men hadde alltid et smil og en morsom, god kommentar på lur.

Roald var aktiv som hesteier og amatørtrener helt til det siste og han hadde mange flotte opplevelser med kaldblodshoppa Trineline som han feiret mange triumfer sammen med.

Roald vil bli dypt savnet på Øvrevoll og i hele hestemiljøet både i inn- og utland.  Vi skal ta med oss alle de gode minnene og ha Roald i tankene våre.

Vi lyser fred over hans minne.

 

Hans Petter Eriksen

Adm dir

Øvrevoll Galopp AS