Marit Sveaas Minneløp (Gr 3): Årets løp på Øvrevoll

Skrevet av Birger Christensen,  19.08.2013
Beatrice Aurore kommer fra England

Marit Sveaas’ Minneløp har samlet det sterkeste feltet på Øvrevoll i 2013. Oslo Cup var flott, men dette er hakket hvassere. Niels Petersen har hele fem av feltets 12 startende, mens Rune Haugen mønstrer en skummel duo.

-         Å ha hest til start på Derbydagen er det eierne drømmer om, og alle ville gjerne være med i min kvintett. Hvis du tvinger meg til å trekke frem en av mine, må det bli Bank of Burden. Han er den stabile, som går på alle distanser og underlag. Vant dette løpet i fjor og er nok med på målfotoet. Plantagenet liker nok denne distansen bedre enn 2400 meter og er i form, mens Without Fear trener som en demon. Falt i svingen i fjorårets løp, håper ikke det sitter i. Manchester er på gang, mens Old Pal kjemper mot klokken for å komme tilbake på topp til løpet, beretter Niels.

-

-         Touz Price er nok like bra nå som da han vant Oslo Cup. Han har vunnet Listed-løp på 1800 meter, så distansen går helt sikkert bra. Den som skal slå ham, må løpe fort. Når det gjelder Avon Pearl, slutter han aldri å imponere. Gjør fremskritt hele tiden, og jeg tror han kan få en riktig fin premie, beretter Rune om sine to.

-         Konkurransen er som sagt knallhard, og vi trekker frem to. Touch of Hawk vant Derby i 2009 og Marit Sveaas’ Minneløp i 2010, han er nesten alltid med i striden. Engelske Beatrice Aurore gir løpet et mer internasjonalt snitt. Toppjockeyen Lanfranco Dettori er ekstra krydder, en av de beste i verden, og i alle fall den mest kjente. Men den krevende og kuperte banen på Øvrevoll har felt mange utlendinger, og ennå har ingen utenfor Skandinavia vunnet dette løpet. 17 av 22 vinnere har vært norsktrente, og i fjor mente mange at Funanalter «ikke kunne tape». Det endte med en anonym 8. plass. Beatrice Aurore er imidlertid en flott hoppe, så hvis hun takler banen, er hun nok med langt fremme.

Se for øvrig litt på listen over de seks siste vinnerne av løpet. Funny Legend – Appel au Maitre – Theatrical Award – Touch of Hawk – Entangle – Bank of Burden, det er mye god norsk galopphistorie i de navnene!