124 for Gråberg

Skrevet av Birger Christensen,  02.01.2013
Artikkelbilde

Galoppsesongen 2012 er over. Da det ble besluttet å avlyse de resterende løpene etter at to løp var avholdt søndag på Täby, hadde Per-Anders Gråberg allerede rukket å ta en seier. Det var gevinst nummer 124 i Skandinavia i 2012, et strålende tall. Ett av målene var å bli champion på Täby, Jägersro og Øvrevoll, og også det lyktes han med. De svenske titlene var overlegne, mens Carlos Lopez ga Gråberg fight til siste løpsdag på Øvrevoll.

 

Seirene fordeler seg slik:

 

Täby                             48

Jägersro              36

Øvrevoll              31

Klampenborg       5

Gøteborg              4

 

Det har vært antydet at dette er rekord for Skandinavia, men etter våre tall er den rekorden 25 år gammel. I 1987 tok Janos Tandari hele 160 seire, fordelt på følgende tall:

 

Øvrevoll              78

Täby                    34

Jägersro              30

Danmark             18

 

Bak tallene skjuler det seg et klart høyere antall løpsdager, særlig på Øvrevoll. Men en rekord er nå likevel en rekord.

 

100 dager igjen

 

I dag (1. nyttårsdag) er det eksakt 100 dager igjen til første løpsdag på Øvrevoll. I mellomtiden er det løp på Täby hver søndag i januar og februar, så sant forholdene tillater det. I mars er det løpspause i Skandinavia, men så braker det løs. Tiden går fort, og det blir litt lysere for hver dag. Inntil videre ønsker vi et godt nytt år.