Avon Pearl til topps

Skrevet av Birger Christensen,  10.07.2013
Artikkelbilde
Avon Pearl

 

 

Tre norsktrente hester var i boksene til Swedish Open Mile på Täby tirsdag. Favoritten Silver Ocean fikk det tungt på oppløpet etter lang pause. Likevel ble det dobbelt norsk. Avon Pearl (Rune Haugen/Manuel Martinez) lå lenge avventende, men sluttspeeden kunne ingen stå i mot. Nærmest vinneren fulgte en svært god Coprah (Cathrine Erichsen/Elione Chaves), og de to fremste fikk henholdsvis 200 000 og 100 000 svenske kroner for innsatsen.
-         Har hele tiden ment at Avon Pearl er en topp miler, og nå fikk vi et nytt bevis for det, sa Rune etter den fine seieren.
Norsk seier og 60 000 svenske kroner ble det for Mikkelangelo (Niels Petersen/Per-Anders Gråberg).
Jockeyklubbens Stoløpning ga en overraskende vinner i form av Kalendar Girl, som sørget for at Manuel Martinez fikk en flott kveld. Breeders’ Trophy Stayer ble vunnet av El Gran Mago, med Leonard Rios på ryggen. Her falt Per-Anders Gråberg av på Latitude, men det gikk heldigvis bra.
 
Ingen av de ovenfor nevnte fikk imidlertid kveldens største jubel. Musse Hasselvall, som denne sommeren er blitt en skikkelig kjendis, vant debutløpet på Ailsa Carmel. Publikum ga ham ovasjoner i vinnerpaddocken, flott reklame for galoppsporten. At han hadde tillit hos folket, viste oddsene i løpet. Vinneroddsen ble beskjedne 1.71, men desto flere glade tilskuere.

Har du ikke sett Musses vei mot drømmen om å bli jockey, anbefaler vi deg å gjøre det nå, se alle episodene, KLIKK HER.

V64 løpene kan du se her, KLIKK HER

 

Bilder fra løpsdager Sverige kan du laste ned gratis, KLIKK HER