Diamant er tilbake

Skrevet av Birger Christensen,  18.07.2013
Artikkelbilde
Diamant

 

 

Fjorårets beste toåring i Skandinavia, Diamant, er tilbake. Nå er han treåring, og torsdag viste han at han vil ha et ord med i laget når storløpene dukker opp. Jan-Erik Neuroth, som vant storløp med ham i fjor, lå sist til ut på oppløpet. Mer enn 200 meter fra mål hadde han avgjort striden. Trener Wido Neuroth står med fenomenale 19 Derbyseire, og kanskje blir Diamant hesten  som gir ham et snes seire i kampen om Det blå bånd. Hoppa Wunschkind viste at den gode innsatsen i 1000 Guineas ikke var noe blaff med en sikker annenplass.
 Daydream Believer
Vi har lenge ment at årets treåringer holder veldig god klasse. Ikke bare på toppen, men også når det gjelder klassen rett under. Torsdag startet tre treåringer mot litt eldre motstandere blant de norskoppdrettede. Trioen tok med klar margin de tre første plassene. Daydream Believer gledet travgutta med en sterk spurt, og Macbeth ble hentet igjen på målstreken. Favoritten Sweety fikk en dårlig start, men avsluttet godt til tredje. Mette Hanssen, som også vant toårsløpet, hentet seg dermed en flott dobbel. - Vil også gjerne få takke Dina Heggum, som har ridd Daydream  Believer mye i trening for oss, passet trener Per Dave Holtung på å få med.
 Flashline
Den flotte sommerkvelden ble innledet med et fint hekkeløp. Flashline holdt et godt tempo i front, og konkurrentene kom aldri riktig nær. Både vinnende trener og jockey er svensk. Veteranen Christer Hederud, som tidligere holdt til i noen år på Jevnaker,  samt dyktige Niclas Loven sørget en fin seier. Well Fitted og Cincinnatus gikk gode løp, mens det kunne se ut som om favoritten Rockinger følte at banen var i hardeste laget.
 Stuckinamoment
I toårsløpet debuterte trener Cathrine Witsø Slettemark med en duo. - Har mest tro på Stuckinamoment, sa hun på forhånd. Det fikk hun rett i, mens hun nok var litt overrasket over at Seventyseven fikset en dobbel til stallen. En fin oppmuntring etter at sesongen hadde vært litt tung.
 Madame Meduza
Vi nevnte treåringene i løp 4. I løpet etter var Madame Meduza eneste treåring til start. 50 meter fra mål avgjorde hun og Espen Ski til sin fordel. Tor Wiggo Ellefsen fikk dermed seier og annen (Well Fitted), en fin fasit for Stavern-treneren.
 Ifannik Sacc
Ifannik Sacc vant et Fegentri-løp for snaut to uker siden. Nå ble det en ny seier etter tet hele veien. Anna Pilroth red et godt beregnet løp på vinneren, som holdt unna i finishen for favoritten Bridget Jones.
 Abshir Zain
I V65-5 fikk de fleste spillerne problemer. En stund så det ut til at sistevalget Redlove skulle vinne. Men ute i banen dukket nest sistevalget Abshir Zain, og han holdt unna for Rambo's Cinderella. Nathalie Mortensen fikk en etterlengtet seier, og verdien på V65 spratt opp til nesten 100 000 kroner. Fem spillere holdt pusten før finalen.
 Mississippi
Tre av de fem gjenværende på V65 hadde streket for Pannacotta fra Hallvard Somas stall. Hoppa fikk denne gang en dårlig start, men det ble Soma likevel. Mississippi fikk plass langs railen og spurtet til sikker seier. Dermed klarte ingen seks rette, mens fem rette ble belønnet med nærmere 30 tusenlapper.