Haugens store dag

Skrevet av Birger Christensen,  06.07.2013
Artikkelbilde
Touz Price

 

 

Rune Haugen var selv i Hamburg lørdag. Anledningen var Probablys start i Tysk Derby dagen etter. Likevel opplevde han en av sine aller største dager.
 
Først og fremst var det selvsagt den utrolige seieren til Touz Price i Subaru Oslo Cup, et løp Rune vant for sjette gang. Med Jacob Johansen om bord dro Touz Price til tet, og siden så de seg ikke tilbake. Seieren ble overlegen foran en positiv Touch of Hawk og Bank of Burden. - Han er knallgod, sa Rune Haugen sist han startet, men med en start siden 17. mai i fjor, trodde kanskje vi at han trengte noen flere løp. Du verden så feil vi tok. - En herlig opplevelse, sa vinnerjockey Jacob Johansen etter sin første gevinst i Oslo Cup.
 Giant Sandman
Mer Haugen ble det i sprintløpet. Hvis noen lurte på hvem som var den beste sprinteren i Skandinavia, ble nok tvilen mindre etter V65-1 lørdag. På toppvekt lekte Giant Sandman med konkurrentene. - A walk in the park, sa Espen Ski etter seieren, som klappet sin hest i god tid før målpassering.
Playoy Prince 
Toåringene hadde besøk av to dansktrente gjester fra Bent Olsens stall.. Og Bent var ikke snauere enn at han tok en dobbel i løpet til ære for Nils Petter Gill. Playboy Prince fikk revansj for nederlaget mot Prinsessen i debuten, mens Staring at the Sea fra Wido Neuroths stall spurtet sterkt til tredje. Han blir det spennende å følge fremover.
Aladar 
De danske gjestene hadde en fin kveld på Øvrevoll lørdag. Ikke bare viste de frem gode toåringer, også veteranen Aladar var svært god. Han lå lenge et godt stykke bak, men da Nanna Emilie Hansen satte inn spurten, var det raskt avgjort. For seks år siden var Aladar toer i Dansk Derby bak Arnfinn Lund-trente Cassini, og fortsatt holder han stilen.
Marimba 
De kvinnelige Fegentri-rytterne hadde to oppgjør på den flotte lørdagskvelden. Hillevi Ljungquist vant det første oppgjøret med Marimba, mens tyske Silke Bruggemann tok seg av det andre løpet med Ifannik Sacc.
 Ifannik Sacc
Jouye og Le Petit Caporal dro avgårde fra start i høyt tempo i V65-2. For raskt, trodde vi en stund, men da det nærmet seg mål, var det disse to det sto mellom. Helena Rosén kontret med Jouye, og på streken var det de som var først. Helena tok også med seg en seier til, da Walinda med letthet forsvarte sitt favorittstempel. Utvilsomt en lærling å følge fremover.
Jouye 

Walinda

Majestic Max avsluttet V65-omgangen, som betalte ut snaut 140 000 kroner for seks rette. 1370 meter og relativt god gressbane var nok helt perfekt for Jens Erik Lindstøls dyktige galoppør.
 Majestic Max
Kveldens aller siste løp var et fint treårsløp. Der fikk vi se en flott debutant, Just Now fra Cathrine Erichsens stall. Etter en sterk avslutning tok han seg forbi en så god hest som Pal O'Mine og satte et fint punktum for en flott sommerkveld.

Just Now