Sommerkveld med variert meny

Skrevet av Birger Christensen,  15.07.2013
Artikkelbilde
Sweety

 

 

Vi synes det er blitt en fin mikstur på Øvrevoll torsdag. Kombinert med muligheter for litt god mat og drikke, bør det være fristende å avlegge banen et besøk. Ferierende som lurer på hva de skal gjøre torsdag kveld, er herved anbefalt et klart førstevalg.
Norsk Forening for Fullblodsavl har sitt årlige løp torsdag. Gamle kanoner som Funny Legend, Theatrical Award og Firello er borte fra løpsbanen. Derfor er det gledelig å se at ungdommen regjerer. Eldste startende er fem år, og hele tre treåringer prøver seg. De kommer ikke til å stå med lua i hånden (ingen lett oppgave for en hest), og vi tror det er god sjanse for de aller yngste. Sweety, Daydream Believer og Macbeth, i det minste tror vi dette er to hester på trippelen.
Aller først er det et hekkeløp med hele 11 deltakere. Vår favoritt blir Rockinger. Han var god mot de beste i hekkedebuten 17. mai og fulgte opp med en suveren seier på Strømsholm. Rockinger er bare fire år, men vi synes vi ser konturene av en topphest over hekkene. Fire år er også Cincinnatus, og også han viste fine takter i første forsøk på hekk.
Et spennende toårsløp følger, og her kan det fort være en eller to som vil dominere når de store toårsløpene kommer til høsten. Det kan lønne seg å følge godt med. Noen kan stå igjen, ha en dårlig sving eller løpe «grønt».
I V65-1 er gode treåringer på farten, inkludert folkehesten Colourist. Motstanden er tøff, ikke minst fra fjorårets beste toåring Diamant. Dessuten har Silver Ridge imponert i sine to starter i Skandinavia, og Wunschkind gikk bra i 1000 Guineas. Nå kommer storløpene for treåringene på rekke og rad, derfor er et slikt løp meget interessant å følge.
Spillemessig er denne løpsdagen av det krevende slaget. Utfordringene står i kø, og det er vrient å tro på noe annet enn riktig fine penger for seks rette.
For to uker siden passerte Rapponghi 100 starter på Øvrevoll. Allerede kommende torsdag følger Imperial Skylight opp. Skimmelen kom til Gina Mathisen med en seier i bagasjen fra England. I hennes varetekt gikk han mange fine løp, men å få ham først i mål var ikke lett. Derfor tok vi det ikke helt på alvor 31. mai i fjor, da Cathrine Fortune dro avgårde i front. Det var dumt, for Imperial Skylight holdt seg foran helt til mål og en suveren seier. To uker senere ble det ny seier, nå sammen med Espen Ski, mens Cathrine Fortune igjen var makker da den foreløpig siste seieren kom 20. september.