Tatoosh helt suveren

Skrevet av Birger Christensen,  25.07.2013
Artikkelbilde
Tatoosh.

 

 

Det mest dramatiske rundt Lanwades Stud Fiillies Stakes torsdag, skjedde før start. Vanning og en regnskur på ettermiddagen hadde gjort banen glatt i ytre sving. Derfor ble distansen endret til 1730 meter og indre sving. Det brydde ikke favoritten Tatoosh seg noe om. Utvendig leder til ut på oppløpet, så bare spant hun i fra. Den beste eldre hoppa i Skandinavia. - I dag var hun fantastisk. Nå er det snart slutt på karrieren, og da får vi håpe at hun får være like god hele sesongen ut, sa trener Niels Petersen
 Full Stretch
 Som vi skrev i omtalen til Michelets Minneløp, er dette et løp hvor skrellene har dugget tett. Nå startet det bare seks hester, men like fullt ble det en overraskelse. Full Stretch stakk frem til seier etter et flott ritt av Helena Rosén. Arne O Karlsen tok sin andre storløpsseier for sesongen. - Min kone kaller ham bare Silkeprinsen, en skikkelig yndling på stallen, berettet Arne. Favoritten Jumeirah tapte mye da hestene svingte ut på oppløpet, og både Champagne Reefing og History Girl stred tappert. Et løp kan være meget severdig selv om feltet ikke er så stort.
 Skrik
Toårsløpet ga en overraskende vinner i form av Skrik. I debuten forsvant han ut av banen etter noen få meter. Mange tenkte nok at det ville bli vrient med sving, men nå gikk alt som det skulle. Uten at Rafael De Oliveira rørte en finger, ble seieren av det suverene slaget. Her er det mer å gå på.
 Mossgorda
To svensktrente hester stilte til start i V65-1. Det var da også disse som gjorde opp på målfotoet. I en herlig strid fikk Per-Anders Gråberg kastet Mossgorda fremst på streken, nese foran Panama Jack.
 Zavann Zaid
Amatørløpet ble en spennende affære. Inne ved railen dukket Zavann Zaid opp og vant sammen med Silja Støren. Etter et par år uten vinnerpaddock synes nok mange at det var fortjent med en triumf. Vi trodde på Eddwina, som avsluttet sterkt etter en litt uheldig reise. Bør nok passes neste gang.
 Easy Come Easy Go
Til tross for at den største favoritten i V65, Tatoosh, vant, ble det riktig gode penger. Etter at Easy Come Easy Go vant den femte avdelingen for trener Kjell Ivar Brekstad, var det kun syv bonger som gjensto. Dette var for øvrig Per-Anders Gråbergs tredje seier for kvelden, og han var både favorittspillernes og skrelljakternes venn.
 Walinda
Også Helena Rosén hadde en flott kveld. Walinda tok en ny sterk seier i finalen, og dermed ble det tre som klarte alle vinnerne i V65. - Om to uker kommer Walinda ut igjen, sa Sven Erik Lilja, og vi er herved advart.