Tidlige løp torsdag 11. juli (stevnestart kl 15.00)

Skrevet av Birger Christensen,  08.07.2013
Artikkelbilde
Falconet, foto Burt Seeger

 

 

I år har det så langt vært løp på onsdag, torsdag, fredag og lørdag. Nå blir det enklere fremover, for alle løpsdager frem til Derbydagen 25. august er torsdager. Denne gang er unntaket at første løp går allerede kl. 15.15, de øvrige gangene er det vanlige kveldsløp.
 
Torsdagens hovedoppgjør er Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer. Løpet har vært avholdt hvert år siden 1981, da den svenske Derbyvinneren Chinatown gikk til topps. Siden har det vært en fin blanding av favoritter og outsidere, enkelte ganger noen skikkelige skreller. Siden år 2000 har fire av vinnerne gitt over 35 i odds, men slik tror vi ikke det går i år.
Vår favoritt og V5-banker blir Falconet, i trening hos Bent Olsen på Klampenborg. Verken Bent eller jockey Jacob Johansen har vunnet dette løpet før, men nå tror vi det er dags. Falconet har tre seire på kun fem startere og var sist en god tredje i Dansk Derby. Da avsluttet han strålende etter en litt trøblete reise, og selv om han aldri har startet andre stedet enn på hjemmebanen, tror vi hans høye klasse gjør utslaget.
Det er selvsagt mange av våre hjemmehåp som vil gjøre favoritten rangen stridig. Flere av hestene er i fin utvikling, men må nok opp et hakk til for å kunne slå Falconet hvis han leverer en innsats opp mot sitt beste. Det er veldig jevnt mellom de norske, men på denne distansen gir vi et lite pre til Macbeth.
Før vi avslutter dette løpet, tar vi med at Wido Neuroth og Arnfinn Lund har flest trenerseire (3), mens Gunnar Nordling og Lennart Hammer topper jockeylisten med sine tre gevinster.
Siden det er ettermiddagsløp, er det denne gang kun V5-spill til Øvrevoll. Logisk nok er det litt lettere å løse fem løp enn seks, men noen enkel rebus behøver det ikke bli. For å få dekket opp brukbart i tre V5-løp, bruker vi en banker ved siden av Falconet. Notnowhoney spurtet flott på lørdag til annen, og vi tror han tar seg av konkurrentene i V5-2.