Whistler til topps

Skrevet av Birger Christensen,  15.07.2013
Artikkelbilde
Foto Stefan Olsson

 

 

På den svenske Derbydagen i 2002 ble Einar Nagell-Erichsens fantomhoppe Pretty Girl slått i en duell med svenske Wings of A Dove. Da bestemte Einar seg for å skaffe seg et avkom etter den svenske hoppa, siden hun var så «Frekk» å slå Pretty Girl. Slik kom Whistler i Nagell-Erichsens eie, og lørdag vant hoppa Svenskt Oaks.
 
Som så ofte før i år var det duoen Niels Petersen/Per-Anders Gråberg det dreide seg om i storløp. Ved siden av Whistler, som løp inn hele 368 640 svenske kroner, vant den samme duoen Altamiraløpning med Marmala. Hun har slitt med nerver, men nå fikk hun vist hele sin kapasitet og vant lett. Førstepremien var her 158 160 svenske kroner.
Wido Neuroth hadde to hester med i Oaks. Mill Marin (Jan-Erik Neuroth) avsluttet sterkt og knep tredjeplassen på målstreken fra Twistedlittlestar.
De seks V65-løpene ble vunnet av Elione Chaves (3), Per-Anders Gråberg (2) og Jacob Johansen (1). Totalt sett er dette de tre ledende jockeyene i Skandinavia, så disse er verdt å følge når det dreier seg om storløp. Løpet utenfor V65 var et araberløp for amatører, og der vant Maggia med Sergio Martin Pacheco på ryggen