Åpningsdagen til tusen?

Skrevet av Birger Christensen,  14.04.2014
Artikkelbilde
Simian

Nærmere 20 uker etter at Øvrevoll avsluttet sesongen 2013, er det endelig klart for sesongåpning. Det kan bli en start til tusen i stil. Wido Neuroth står nemlig med 999 seire på Øvrevoll, så ved neste besøk i vinnerpaddocken nås en sjelden milepæl. Det er kun Arnfinn Lund som har passert denne grensen (fører an med 1686 gevinster). Når Wido når 1000, trolig i nær fremtid, blir listen dobbelt så lang, men neppe lenger. I hvert fall ikke på de første 25 årene.

- Jeg er akkurat nå i Krefeld og trener de hestene jeg har hatt stående her, beretter Wido, fem dager før det braker løs på Øvrevoll. - Har Simian, Cassano og Vivere Cosi til start og håper at jeg kan vinne med en av dem, uten at jeg vil trekke frem  noen fremfor de andre. Men nå må jeg legge på, for jeg er ute i skogen med hestene, avrunder 65-åringen som både er still going og strong.

I fjor ble Hallvard Soma den treneren som tok flest seire på Øvrevoll med sine 22 førsteplasser.

- En flott sesong, og måler blir å gjøre det minst like bra i år. Mississippi ble mestseirende hest med sine seks seire, og han starter også på åpningsdagen.

- Hadde formtall rundt 60 på våren i fjor, nå starter han med tallet 82. Det blir tøft å forsvare det han gjorde i fjor, men han har fått det sporet han liker best. Alle mine fem startende har en ok sjanse, for stallen er i rute. Det er dog ingen jeg føler meg sikker på, sier Soma.

Av de øvrige synes vi Over the Ocean gjør en spennende start.

- Har en ide om at han kan være en god sprinter. Dette blir en test, og er han ikke i toppen her, er han ikke den sprinteren jeg håper han er, sier fjorårets championtrener Niels Petersen.

Som vanlig er det krevende å være spiller de første løpsdagene på Øvrevoll. Av 67 starterklærte hester gjør 64 av dem sin årsdebut. Vi tror at de spillerne som løser V65-rebusen har reddet spillepenger for resten av påsken.