Enkel seier for Victoria Allers i Toulouse, Frankrike

Skrevet av Helebe Marwell-Hauge,  22.04.2014
Victoria Allers vant i Toulouse

Langfredag kveld red Victoria det femte løpet i serien H.H. Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies World Championship (IFAHR). Hun satt på storfavoritten, Naheer, som enkelt innfridde ved å vinne med fem lette lengder i det 1600 meter lange gressløpet. Den fireårige hesten er fransktrent og eid av Sheikh Mansoor Bin Zayed, statsministeren i UAE.

H.H. Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies World Championship (IFAHR) består av 12 løp for fullblods araberhester, og er kun for kvinnelige inviterte ryttere. I hvert løp er det én til to proffjockeyer invitert, resten er amatørryttere fra ulike land. Vinnerne av hvert løp blir invitert for å ri finalen i Abu Dhabi som går hver november. Løpene er arrangert på initiativ fra Sheikha Fatima Bint Muburak i samarbeid med IFAHR som ønsker å fronte araberhesten og kvinner innen galoppsporten.

Norge får invitasjon til flere av disse løpene og bytter på hvem som får reise. Rytterne må ha minst fem seire og kunne ri 58kg for å kunne delta. Tidligere i år har vi blitt invitert til Texas og  Marokko, der Silja Støren har deltatt og fått en 2. og en 4. plass. Silja Støren og Veronika Aske vant begge et løp i denne serien i 2012.