Onkel Blaa er død

Skrevet av Birger Christensen,  23.04.2014
Artikkelbilde
Onkel Blaa med Kristin Arnkværn

Onkel Blaa er død i en alder av 15 år. Alt som kunne gjøres ble gjort for å redde ham, men livet sto dessverre ikke til å redde.

 

Med det høyeste formtallet i karrieren på 69, var ikke Onkel Blaa noen elitehest. Men han ble likevel kjent i galoppkretser. Første gang var høsten 2002. I startene tidlig på året hadde han ikke prestert noe som helst, og 9. oktober hadde han ikke tjent en eneste krone. Dagen etter vant han, og før sesongen var omme hadde han vunnet seks strake seire. Det går mange år på Øvrevoll før en hest vinner seks på rad, og Onkel Blaa var på alles lepper.

Den andre saken som gjorde ham spesiell, var at Onkel Blaa vant løp i ti sesonger på rad. Vi har ikke klart å finne en annen hest som har gjort den bragden, så det gjør ham spesiell.

 

Lisette Olai-Olssen og Kristin Arnkværn vil være for alltid være knyttet til Onkel Blaa. Kristin satt på ryggen i 15 av de totalt 20 seiersløpene. Tiril Solum vant to ganger, mens Madeleine Haugland og Sissel Tangen vant hver sin gang. Den eneste mannlige jockeyen som maktet å vinne på Onkel Blaa var Colin Gauntlett. 95 prosent av seirene tatt med kvinnelig jockey er nok også litt utenom det vanlige.