Velkommen til sesongåpning

Skrevet av Hans Petter Eriksen, Adm dir,  11.04.2014
Artikkelbilde

 

Etter en vinterpause på 139 dager er det en glede og igjen ønske dere velkommen til Øvrevoll.  Sesongen 2014 inneholder 34 løpsdager og vi skal avholde 270 løp, og se i overkant av 600 forskjellige hester galoppere før vi avslutter i slutten av november. I fjor økte vi omsetningen mot våre arrangementer med nesten 18 prosent og vi forventer en hyggelig økning også i år.
På løpsfronten er det ikke de store endringene, men det er verdt å nevne at det er endringer når det gjelder avvikling av både Dansk og Svensk Derby 2014. Dansk Derby er flyttet fra siste søndag i juni til første søndag i august, mens Svensk Derby er flyttet fra andre søndag i august til lørdag 5. juli. Det betyr at det er blitt et godt opphold mellom Svensk og Norsk Derby og det er en stor fordel for hestene. 
Sportslig var fjoråret en stor suksess for norske galopphester med en rekke storløpsseire i Sverige,  Danmark og ikke minst i Tyskland. Der vant Giant Sandman gruppe 2 løpet Goldene Peitsche i Baden Baden. Etter fjorårets sesong var det 35 hester med 90 og høyere i formtall i Skandinavia.  Av disse var 20 i norsk trening og det sier det meste. 13 norske hester har vært i Dubai i vinter og de viste en rekke gode prestasjoner. Best var Jostein Jørgensens Avon Pearl som 20. februar vant over 1600 meter. I tillegg var Hege og Atle Walgrens Beat Bay riktig så god da han i slutten av januar ble annenhest over 1000 meter, kun slått med nese av vinneren.
Øvrevoll er i endring og 26. mai setter vi i gang med oppføring av 16 leiligheter på den tidligere «Stallkroen tomten». Så langt er 11 leiligheter solgt så du har enda en mulighet til å bo flott på galoppbanen. Prospekter kan du få på banen, eller besøk www.øvrevollkollen.no.  Etter hvert vil vi også begynne å ruste opp publikumsplassen bygge nye fasiliteter for våre aktive og ikke minst for våre hesteeiere og for publikum.
For å kunne opprettholde et program i farger som vi anser er viktig, har vi sett oss nødt til å ta betalt kr 15 for programmet. Programmet kan kun kjøpes på Sherryhaugen (på løpsdagen også i totolukene). I tillegg har vi gått ned på formatet, men vi håper det allikevel faller i smak.
Da ønsker vi velkommen til sesongen 2014 og lykke til.