Flotte treåringer

Skrevet av Birger Christensen,  01.05.2014
Artikkelbilde
Beentheredonethat

Det er ikke så ofte vi får se så mange gode treåringer tidlig på våren på Øvrevoll. Torsdag fikk vi se flere fine unghester.

 

Først ute var Niels Petersens duo Beentheredonethat og Paratico. Førstnevnte var klart best torsdag. Han overtok for ledende Sans Arc ut på oppløpet og avsluttet i stor stil. Det er neppe noen tvil om at vinneren med det litt vriene navnet er en hest vi vil få høre mer fra.

 Pretty Perfect

Minst like mye imponerte Pretty Perfect. Hoppa, som vant årets første løp, var helt suveren for Marie og Jacob Fretheim. - Jeg kan gå med på at Calcaterre er favoritt, men ville ikke ha spilt en bong uten Pretty Perfect, sa Jacob før løpsdagen. Det var god informasjon å snappe opp for publikum. En drøy time senere var det klart for ny triumf til stallen. - Jeg red Rock the Boat i trening, og det gikk så fort at det spørs om jeg setter meg opp på ny, sa Jacob. Med Marie i løpet gikk det også fort, og hun har nå vunnet fire løp på åtte ritt. Pene tall.

Rock The Boat

 Swallow Forest

Sesongens første amatørløp ga seier til Swallow Forest og Silja Støren. På Øvrevoll har den svensktrente vinneren hatt en tendens til å være litt feig oppunder mål. Nå fikk Silja fart på Swallow Forest, og seieren ble lett. For innsatser frem i tid, var det verdt å merke seg spurten til Brat Camp. Etter stort starttap avsluttet han strålende til tredje.

Flashline 

I V65-3 fikk vi en stor overraskelse. Sistevalget Flashline tok teten tidlig, og Rafael de Oliveira holdt farten oppe i tet. Vi og de fleste andre trodde ikke Flashline hadde speed til å holde unna, men det var bom. Trener Christer Hederud er for en veteran å regne, og på 80-tallet holdt han til på Rønnerud gård på Jevnaker.

Adore Me 

Adore Me vant et løp på høsten som toåring. I fjor ble det en knepen seier på gresset, og nå kom karrierens tredje triumf. Hoppa varslet form forrige torsdag med en flott spurt, nå nådde hun igjen 11-årige Lucky Lucioni ikke så lenge før mål. Aase Marie Brown gjør det flott i Sverige, nå ble det årets første på Øvrevoll.

 Macbeth

V65-finalen ble en drabelig duell mellom Dickie Dickens og Macbeth. Sistnevnte fikk kastet seg nesen foran på målstreken, og dermed har også Arne O Karlsen  og datteren Caroline Sommerfelt fått en knallstart på sesongen.

 

Spillemessig ble det krevende. Seks kuponger var gyldige foran V65-finalen. Etter at Macbeth hadde vunnet, kunne en spiller juble over drøyt 432 tusenlapper.